Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogram

Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning, 120 hp

Programmet riktar sig till dig som är intresserad av att utveckla verksamheten i förskola/skola genom aktionsforskning. Aktionsforskning innebär att du som lärare granskar din egen praktik och prövar vägar för att utveckla den. Du arbetar med detta på egen hand eller tillsammans med dina kollegor. Genom processen kan ni utveckla förmågan att analysera den egna praktiken och dra slutsatser om hur praktiken ska utvecklas vidare. I studierna stärker du din professionella kompetens och får därigenom möjligheter att påverka både din egen undervisning och skolans utveckling. Hörnstenar i programmet är reflektion, kollegialt lärande och teorier om skolutveckling. I vår nordiska kontext utgår vi från demokrati och bildning som centrala aspekter av aktionsforskning.

Även du som inte bor i eller runt Göteborg har nu möjlighet att läsa programmet eftersom kurserna ges delvis på distans via inspelade föreläsningar och digitala seminarier och handledning. Två till tre tillfällen per termin förväntas du delta på plats i Göteborg och i övrigt kan du alltså följa utbildningen var du än är, med hjälp av din dator.

  • År 1 anknyter till skolutveckling generellt och aktionsforskning specifikt (Aktionsforskning och skolutveckling 15 hp; Aktionsforskning som forskningsfält 15 hp).
  • År 2 påbörjas ett utvecklingsarbete på egen arbetsplats kopplat till forskningsmetodik (Utvecklingsarbete och forskningsmetod 15 hp). En av fyra valbara kurser väljs för egen fördjupning (Handledning 15 hp, Pedagogiskt ledarskap 15 hp, Vuxnas lärande 15 hp, Forskningsmetodiska tekniker, 15 hp).
  • År 3 (Vetenskapsteori och metodologi 15 hp) samt ännu en av de fyra valbara kurserna (15 hp).
  • År 4 genomförs masteruppsatsen om 30 hp.

Programmet kvalificerar för forskarutbildning i pedagogiskt arbete.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

För antagning till programmet krävs avlagd lärarexamen eller avlagd kandidatexamen med inriktning mot pedagogik eller didaktik om minst 180 högskolepoäng. För särskild behörighet krävs minst två års arbete om minst halvtid i pedagogisk yrkesverksamhet efter examen.

Urval:

Högskolepoäng, max 225 hp

Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning, 120 hp
Start Studietakt Anmälan
HT20 Kväll, 50 % Sen anmälan

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-19493
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2020-04-15
PROGRAMMET ÄR ÖPPET FÖR SEN ANMÄLAN Info
Till vissa utbildningsalternativ är det möjligt att göra en sen anmälan efter sista anmälningsdag. Sökande som anmäler sig sent rangordnas efter det datum som anmälan kom in och antas om behörighetskraven är uppfyllda och det finns lediga platser.
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: https://www.antagning.se/
ORT: Göteborg


Kontakt:

 

Studievägledare

Mikael Nilsson
tel 031-786 2276
E-post: mikael.nilsson2@ped.gu.se 

Studieadministratör

Carita Olausson
tel 031-786 2221
E-post: carita.olausson@gu.se
 

Utbildningen startar höstterminer.
Ansökan till utbildningen görs vid resp. universitet.

Ansökan till Göteborgs universitet görs via antagning.se. Ansökan öppnar omkring 15 mars. 

 

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Anette Olin|Sidan uppdaterades: 2017-09-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?