Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogram i utbildningsledarskap, 120 hp

Arbetslivet utvecklas i allt högre grad mot en pedagogisk medvetenhet och ständigt lärande. Det här är ett program för dig som arbetar som personalvetare, lärare, utbildare, kommunikatör, eller med uppdrag och administration inom den ideella sektorn, med ambition att ta ett uppdrag i en organisation där krav ställs på kompetens inom utbildningsledarskap.

Innehåll

Utbildningen består av en obligatorisk inledande kurs i ledarskap med inriktning mot utbildningsområdet. Övriga kurser behandlar strategier för personalutveckling, pedagogiskt ledarskap för didaktisk utveckling, kvalitet och utvärdering, aktionsforskning och utveckling i verksamheter, handledning, lärande och ledarskap, bedömning av kunskaper och färdigheter samt juridik och myndighetsutövning i utbildning. De avslutande obligatoriska kurserna består av vetenskaplig metod och uppsatsarbete.

Målgrupp

Programmet vänder sig även till dig som redan har ett ledaruppdrag i skolan, i arbetslivet, i offentlig förvaltning eller ideella organisationer – som utvecklingsledare, utbildningsledare, arbetsledare, personalchef eller skolledare. Masterprogrammet i utbildningsledarskap bidrar till att utveckla det ditt pedagogiska ledarskap. Programmet ligger på avancerad nivå och ger dig som redan har en fil.kand.examen, lärarexamen eller annan relevant yrkesexamen, t.ex. som personalvetare eller studievägledare, möjlighet att fördjupa kunskaperna inom området.

Undervisningsformer

Undervisningen sker i olika former: föreläsningar, litteraturseminarier, grupparbeten och aktionsforskningsuppgifter. Samtliga kurser har tillgång till en lärplattform på internet. Programmet ges på halvfart och undervisningen genomförs främst under sen eftermiddagstid och tidig kväll.

Tider:

Programmets kurser ges olika tider, men i huvudsak kvällstid. Se kursinformation.

Examen

Masterexamen i pedagogik med inriktning mot utbildningsledarskap

Fortsatta studier

Programmet ger behörighet att söka till forskarutbildning i pedagogik eller pedagogiskt arbete.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Barn och ungdomspedagogisk examen om minst 120 p/180 hp med ett självständigt arbete om 10 p/15 hp inom eller utanför examen, lärarexamen om minst 120 p/180 hp med ett självständigt arbete om 10 p/15 hp inom eller utanför examen, kandidatexamen med huvudområdet pedagogik eller annan yrkesexamen om minst 120 p/180 hp med ett självständigt arbete om 10 p/15 hp inom eller utanför examen och erfarenhet antingen som lärare eller som ledare i utbildningsverksamhet.

Urval:

Högskolepoäng, max 225 hp

Masterprogram i utbildningsledarskap, 120 hp
Start Studietakt Anmälan
HT20 Kväll, 50 % Sen anmälan

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-19498
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2020-04-15
PROGRAMMET ÄR ÖPPET FÖR SEN ANMÄLAN Info
Till vissa utbildningsalternativ är det möjligt att göra en sen anmälan efter sista anmälningsdag. Sökande som anmäler sig sent rangordnas efter det datum som anmälan kom in och antas om behörighetskraven är uppfyllda och det finns lediga platser.
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: https://www.antagning.se/
ORT: Göteborg


Maria Hildefors har läst programmet...

Mer information

Alumn i utbildningsledarskap - Ett alumnnätverk!

 

Kontakt:

 

Studievägledare

Mikael Nilsson
031-786 2276
mikael.nilsson2@ped.gu.se

Kursadministratör

Carita Olausson
031- 786 2221
carita.olausson@gu.se

För dig som är student

GUL - Göteborgs universitets lärplattform

Ansökan

Ansökan görs via Antagning.se
För anmälningskod - se resp utbildning


 LÄS MER:

Om ansökan
För dig som vill studera

Hitta utbildning
Hitta kursplan

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Caroline Runesdotter|Sidan uppdaterades: 2018-02-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?