Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Program - grundnivå och avancerad nivå

På Institutionen för pedagogik och specialpedagogik finns flera program, både på grundnivå och avancerad nivå.

Grundnivå

Pedagogik, kandidatprogram

Pedagogik är ett brett forsknings- och utbildningsfält med fokus på lärande, utveckling, socialisering, uppfostran, undervisning, utbildning och bildning. Då detta är frågor som på flera sätt definierar dagens kunskapssamhälle innebär det att pedagogik utgör en integrerad del inte bara av utbildningsväsendet som sådant; pedagogikens frågor präglar idag även arbetslivet inom hela den offentliga och privata sektorn. Programmet är utformat så att det ger studenten kunskaper och färdigheter för vidare studier på avancerad nivå och forskarnivå inom ämnet pedagogik men bör även kunna leda till anställningsbarhet direkt. Programmet ges på helfart dagtid med antagning till hösttermin.
Läs mer om programmet »

Avancerad nivå

International Master in Educational Research

The two-year International Master in Educational Research is based on varied and broad educational research at the Faculty of Education. The programme focuses on education and learning as individual, interactive and collective processes in various settings in society. The International Master in Educational Research will be taught in English, as required by the application criteria.
Läs mer om programmet ».
 

Masterprogram i utbildningsledarskap

Programmet riktar sig till dig som arbetar med olika typer av utbildningsfrågor, som pedagog, lärare eller ledare på olika nivåer, och som önskar studera vidare på avancerad nivå i syfte att stärka ditt pedagogiska ledarskap. Programmet ges på halvfart (em/kvällstid) med antagning till hösttermin.
Läs mer om programmet »
 

Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning

Aktionsforskning syftar till förbättringar i praktiken, professionell utveckling och social förändring. Poängen är att de praktikgrundade frågorna tillsammans med vetenskapliga teorier och metoder kan mötas i aktion och berika varandra. Programmet kvalificerar för forskarutbildning i pedagogiskt arbete och är fördelat på fyra års halvtidsstudier. Programmet ges på halvfart med antagning till hösttermin.
Läs mer om programmet »

Kurser inom masterprogram i synpedagogik och synrehabilitering

Programmet syftar till att ge avancerad kunskap för att arbeta individuellt med utredning av synfunktion och optometrisk rehabilitering/habilitering samt pedagogiskt arbete för att stödja personer med synnedsättning eller blindhet i utvecklings- och lärandeprocesser i vardagsliv, skola, utbildning, arbete och fritid. Därutöver erhålles kunskap om tvärvetenskapligt samarbete inom hälso- och sjukvård, inom undervisningsområdet eller inom industri och arkitektur för att arbete med universell utformning och design. Programmet avser också att förbereda för vidare studier på forskarnivå samt för att utveckla kunskap och kompetens inom synpedagogik och synrehabilitering.
Läs mer om programmet »

Mer information

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 00 00 (vxl)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Il|Sidan uppdaterades: 2019-04-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?