Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärarutbildningar

På Göteborgs universitet ges lärarutbildningar där du kan välja att arbeta med barn och elever från förskolan och uppåt och det finns ett stort antal ämneskombinationer. Förutom att du får ett intressant, omväxlande och stimulerande jobb ser arbetsmarknaden ljus ut för de allra flesta inriktningarna. På Institutionen för pedagogik och specialpedagogik erbjuds utbildning i flera lärarprogram, både på grundnivå och avancerad nivå.

Grundnivå

Yrkeslärarprogrammet

Yrkeslärarprogrammet är tänkt att vända sig till de som har arbetserfarenhet inom något eller några av de ämnen som undervisas i på gymnasieskolans olika yrkesprogram. Utbildningen leder till en yrkeslärarexamen och ger så väl generella som specifika yrkeslärarkunskaper.

Läs mer om programmet »

Avancerad nivå

Speciallärarprogrammet

Speciallärarprogrammet är en vidareutbildning för verksamma lärare med minst tre års yrkeserfarenhet efter examen. Utbildningen är en yrkesutbildning som leder till speciallärarexamen. Specialläraprogrammet bygger på tidigare lärarutbildning och yrkeserfarenhet och ges med följande specialiseringar: 1. ämnesspecialisering mot antingen språk-, skriv- och läsutveckling eller matematikutveckling; 2. specialisering mot utvecklingsstörning.

Läs mer om programmet »

Specialpedagogprogrammet

Specialpedagogprogrammet är en vidareutbildning för verksamma lärare/pedagoger med minst tre års yrkeserfarenhet efter examen. Utbildningen är en yrkesutbildning som leder till specialpedagogexamen. Specialpedagogprogrammet bygger på tidigare lärar-/pedagogutbildning och yrkeserfarenhet från förskola, förskoleklass, fritidshem, skola, vuxenutbildning eller andra relevanta pedagogiska verksamhetsområden.

Läs mer om programmet »

Sidansvarig: Anders Åkerström|Sidan uppdaterades: 2020-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?