Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärande, undervisning och bedömning av svenska och engelska. Flerspråkighet som tillgång och utmaning


Institutionen för pedagogik och specialpedagogik vid Göteborgs universitet har tillsammans med Institutionen för språkdidaktik vid Stockholms universitet (projektledare) och Institutionen för språkstudier vid Umeå universitet fått medel från Vetenskapsrådet för att anordna en forskarskola ämnad för lärarutbildare. Forskarskolan Lärande, undervisning och bedömning av svenska och engelska. Flerspråkighet som tillgång och utmaning är nationell, och kommer att anta totalt nio doktorander.

Forskarskolan riktar sig till dig som är eller har varit anställd inom lärarutbildningen och den startar i augusti 2018 och avslutas efter åtta terminer. Kurser och avhandlingsarbete kommer att behandla lärande, undervisning och bedömning med avseende på svenska och engelska i flerspråkighetsperspektiv, ur individuella såväl som samhälleliga aspekter. Forskarskolans obligatoriska kurser läses av alla. Därtill kommer kurser vid respektive lärosäte. Innehållet och omfånget i dessa kurser varierar beroende på vilket lärosäte man är antagen till. Utbildningen leder till doktorsexamen i språkdidaktik, pedagogiskt arbete eller ämnesdidaktik, språklig inriktning. För mer information se forskarskolans webbsida.

Länk till Forskarskolans webbsida Stockholms universitet

Mer information, kontaktinformation och ansökningsförfarande finns att läsa på Stockholms universitets webbsida om doktorandplatser.

Länk till Doktorandansökan Stockholms universitet

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 00 00 (vxl)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Liss Kerstin Sylvén|Sidan uppdaterades: 2018-11-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?