Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarskolan kvantitativa forskningsmetoder i utbildningsvetenskaplig forskning (QRM)

Metodutvecklingen inom det kvantitativa metodområdet har under de senaste 30 åren varit stor, och idag är metodkompetens kring avancerade statistiska metoder en förutsättning för att angripa många utbildningsvetenskapliga frågeställningar på ett framgångsrikt sätt.

Under samma period har en stor andel av pedagogikforskarsamhället valt att vända denna utveckling ryggen till förmån för kvalitativa metoder. I Sverige har det medfört att de kvantitativa metodkunskaperna har försvunnit vid många utbildningsvetenskapliga institutioner.

QRM har som sitt huvudsakliga syfte att bidra till en uppbyggnad av kompetens inom det kvantitativa metodområdet för utbildningsvetenskaplig forskning.

QRM är en forskarskola för doktorander och postdoktorer som söker metodkunskaper som avser design, mätning, och analys av kvantitativa data från både stora och små undersökningar inom det utbildningsvetenskapliga forskningsområdet

QRM är också ett nätverk för befintliga och nya pedagogikforskare inom det kvantitativa metodområdet, i syfte att stimulera till samarbeten, support och konstruktiva diskussioner både nationellt och internationellt.

Sidansvarig: Monica Rosén|Sidan uppdaterades: 2018-06-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?