Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

Vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik kan man läsa fristående kurser eller program på kandidat-, magister-, masternivå. Våra utbildningsområden: pedagogik som vetenskap, arbetslivets pedagogik, pedagogiskt ledarskap, kommunikation, skolutveckling, språk och bedömning, samverkar med våra forskningsmiljöer och bildar tillsammans med dessa kompletta akademiska miljöer.

Rektorsprogrammet vid Göteborgs universitet startade hösten 2012 och riktar sig till verksamma rektorer runt om i landet.

En stor del av institutionens grundutbildning ges inom olika lärarprogram. Institutionen medverkar i olika grad i samtliga lärarprogram vid GU och är programansvarig institution för yrkeslärarprogrammet, speciallärar- och specialpedagogprogrammen.

Institutionen ger kurser inom Lärarlyftet, som är en utbildningssatsning för lärare som idag inte har behörighet för de ämnen som de undervisar i.

Vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik är ett 50-tal doktorander antagna till forskarutbildning i ämnena pedagogik, pedagogiskt arbete och ämnesdidaktik med inriktning mot språk.

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik bedriver en omfattande uppdragsutbildning. Med uppdragsutbildning menas sådan utbildning som universitetet genomför på uppdrag av en extern uppdragsgivare.

Våra studenter kan avlägga en examen på kandidat-, magister-, masternivå i något av ämnena pedagogik, pedagogik och didaktik, specialpedagogik eller ämnesdidaktik med inriktning mot språk. Varje höst inbjuds årets examinander till en Examenshögtid.

Vissa studenter vid IPS studerar på helfart dagtid, andra på halvfart kvällstid. Det finns även kurser som ges på distans och kurser som ges på engelska.

Snabbval IPS

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Ulrica Lilja|Sidan uppdaterades: 2017-02-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?