Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskningscirkel i att handleda kvalitetsarbete genom aktionsforskning


För deltagare som genomfört kursen Kvalitetsutveckling genom aktionsforskning, PDA107, 7,5 hp, eller Aktionsforskning och skolutveckling, PDA104, 15 hp, erbjuder vi en forskningscirkel med inriktning mot att handleda kollegor för fortsatt utveckling av kvalitet genom aktionsforskning.

Det har visat sig vanligt att lärare efter genomgången kurs i aktionsforskning fått uppdrag i kommunen att verka som handledare för kollegor. Förutsättningar för att delta är alltså att man har genomgått någon av angivna kurser i aktionsforskning (eller motsvarande) samt att man själv handleder kollegor under pågående forskningscirkel.
Forskningscirkeln fokuserar på frågor om professionellt lärande och handledning av pedagogiskt yrkesverksamma. Deltagarna får i första hand möjlighet att lyfta upp frågor ur den egna praktiken och egna erfarenheter som handledare. Till stöd för detta arbete kommer litteratur att ingå som diskuteras och anknyts till de frågor som lyfts upp.

Forskningscirkeln genomförs under minst ett år med regelbundna tillfällen i överenskommelse med deltagarna. Varje tillfälle är tre timmar och gruppen ska vara mellan sex – tolv personer.

 

Snabbval IPS

Kontaktperson

Anette Olin
Viceprefekt för samverkan och internationalisering
E-post

Annica Nyman-Alm
Studierektor för samverkan och uppdrag
E-post

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Annica Nyman Alm|Sidan uppdaterades: 2018-06-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?