Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ekonomi och villkor

Den som beställer uppdragsutbildning måste vara arbetsgivare och juridisk person och köpa utbildning till sin personal. Köpare kan till exempel vara företag, myndigheter och kommuner. Privatpersoner kan inte köpa utbildning. Det kan inte heller enskilda firmor eller ideella organisationer, på grund av att de inte är juridiska personer. En organisation för företag eller kommuner kan kontraktera uppdragsutbildningar för sina medlemsorganisationer, förutsatt att dessa i sin tur utser deltagare till den aktuella utbildningen bland sina anställda. Det är arbetsgivaren som själv utser deltagarna bland sina anställda.

Utbildning får ges på uppdrag som:

  • Personalutbildning av betydelse för deltagarens arbete för arbetsgivaren.
  • Arbetsmarknadsutbildningar och andra utbildningar av arbetsmarknads- eller biståndspolitiska skäl för offentlig sektor.

Våra uppdragsutbildningar kan anordnas så att de ger akademiska högskolepoäng. Även en person utan grundläggande behörighet till högskolestudier kan delta i uppdragsutbildning och få högskolepoäng om arbetsgivaren anser att personen kan tillgodogöra sig utbildningen. Deltagare kan också ansöka om att få räkna kurs som fristående kurs.

Att en uppdragsutbildning läggs upp för att ge högskolepoäng är inget krav. Tillsammans gör vi upp hur utbildningsinsatsen kan formas efter era behov. Det kan till och med vara så att en del av kursdeltagarna, men inte alla tar ut högskolepoäng i en kurs.
Universitetet är inte vinstdrivande och kostnaden för uppdragsutbildning beräknas för full kostandstäckning. Det innebär att det ska täcka kostnader för lön, lokaler, resor och administration.
 

Snabbval IPS

Kontaktperson

Anette Olin
Viceprefekt för samverkan och internationalisering
E-post

Annica Nyman-Alm
Studierektor för samverkan och uppdrag
E-post

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Annica Nyman Alm|Sidan uppdaterades: 2014-09-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?