Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkansdoktorander

Med samverkansdoktorand avses en doktorand med arbetsgivare inom annat lärosäte eller annan kommunal eller statlig verksamhet. Dessa doktorander bedriver oftast studierna på deltid inom ramen för sin anställning hos arbetsgivaren.

Fakultetsnämnden måste, innan antagningen, bedöma att finansieringen kan säkras under hela utbildningen och att doktoranden kan ägna så stor del av sin tid åt utbildningen att den kan slutföras inom åtta år vad gäller doktorsexamen och inom fyra år när det gäller licentiatexamen.

Genom den nya skollagen har forskarstudier blivit krav för lektorat i förskola och skola. Utbildning på forskarnivå sker på IPS efter att din ansökan bedömts behörig för antagning i något av de ämnen som finns. Se här.

Vid vår institution ser vi gärna att fler lärare påbörjar en utbildning på forskarnivå parallellt med att de arbetar kvar i skolan. En möjlighet är att koppla en forskare till en grupp doktorander i syfte att både stimulera en utveckling i skolans praktik genom regelbundna seminarier och den enskilde doktorandens studier.

Kontaktperson

Anette Olin
Viceprefekt för samverkan och internationalisering
E-post

Annica Nyman-Alm
Studierektor för samverkan och uppdrag
E-post

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Anette Olin|Sidan uppdaterades: 2020-01-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?