Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning


Forskare och doktorander i nätverket bedriver olika aktionsforskningsprojekt tillsammans med lärare, rektorer och andra praktiker på skolfältet och även med studenter i lärarutbildningar. Karaktäristiskt för dessa forskningsprojekt är att de sker i samverkan mellan forskare och praktiker, att dialog och kollektiv reflektion ingår och att forskningsfrågor och perspektiv utgår från praxis. Kunskapsbildning och demokratiska arbetsformer hänger nära samman i dessa projekt. Läs mer om forskningsprojekt i våra publikationer (se vänstermenyn).

I Göteborg ingår nätverkets forskare i forskningsmiljön Skolutveckling och ledarskap.

I Halmstad ingår nätverkets forskare i en forskningsmiljön Forskning om utbildning och lärande inom lärarutbildningen (FULL).

I Vasa ingår forskarna i aktionsforskningsgruppen vid Fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier. Forskargruppen bedriver ett mångsidigt pedagogiskt forsknings- och utvecklingsarbete i olika skolmiljöer i Svenskfinland.

Forskergruppen vid UiT Norges Arktiske Universitet i Tromsø Skoleutvikling og utdanningsledelse viderefører arbeidet som er gjort innenfor aksjonsforskning innenfor de pedagogiske mijøene ved UiT. Aksjons- og praksisnær forskning er et vesentlig stikkord, knyttet både til skole-/utdanningsfeltet og til andre sektorer/institusjoner.

Kontaktpersoner NNAF

Göteborgs universitet
Anette Olin
E-post

UiT, Norges arktiske universitet
Torbjørn Lund
E-post

Åbo Akademi i Vasa
Gunilla Karlberg-Granlund
E-post

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Nordiskt Nätverk för Aktionsforskning (NNAF), Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 0000

Fax:
031 - 786 2089

Sidansvarig: Anette Olin|Sidan uppdaterades: 2018-09-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?