Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Val av institutionsråd samt rådgivande val av prefekt och proprefekt

Val av Institutionsråd

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik ska, i enlighet med Göteborgs universitets arbetsordning, utse institutionsråd för mandatperioden 2018-07-01 - 2021-06-30. Det avgående institutionsrådet har utsett en beredningsgrupp för hela den kommande mandatperioden. Beredningsgruppen ska ta fram förslag och anordna val av ledamöter till institutionsrådens, exklusive studentrepresentanter. Valbara är anställda vid GU vilkas anställning omfattar mist 50% av heltid och som är förordnande tillsvidare eller har ett förordnande som omfattar mist två års sammanhängande anställning. Personer i beredningsgruppen är inte valbara till institutionsrådet.

Institutionsrådet vid IPS ska ha nio ledamöter där en majoritet av ledamöterna är vetenskapligt kompetenta. Prefekten ska vara ordförande i institutionsrådet. Två av platserna reserveras för studentrepresentanter. Fackliga företrädare ska ha närvaro- och yttranderätt. Institutionsrådets ledamöter utses för tre år. Mandatperioden för studentrepresentanter är ett år.

Val av prefekt och proprefekt

IPS ska genomföra rådgivande val till prefekt och proprefekt mandatperioden 2018-07-01 - 2024-06-30.  Institutionens beredningsgrupp ansvarar för valet. Efter genomfört val utses ny prefekt och proprefekt av dekanen vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten. 
Prefektens mandatperiod är 6 år med avstämning efter 3 år. Proprefekten följer prefektens mandatperiod.

Röstlängd :

Anställda inom institutionen vars anställning omfattar minst 50 % av heltid och som är förordnade tillsvidare eller har ett förordnande som omfattar minst två års sammanhängande anställning, har rösträtt.
Anställda doktorander anses vara studenter, vars representanter utses av studentkårerna och GUS. 

Preliminär tidsplan :

Preliminär röstlängd: anslås 15 februari
Fastställd röstlängd: anslås 28 februari
Nomineringsperiod: 9 januari - 15 mars
Beredningsgruppens förslag presenteras: vecka 12
Elektronisk röstning: 4 april - 23 april
Rösträkning: 26 april
Missiv och protokoll: 3 maj

Nominering :

Beredningsgruppen inbjuder till förslag för nominering av ledamöter till institutionsrådet, prefekt och proprefekt. Nomineringsförslag ska skriftligt vara beredningsgruppen tillhanda senast den 15 mars 2018. Skickas  till Joanna Giota, joanna.giota@pe.gu.se. Av förslaget ska det framgå att den tillfrågade accepterar nomineringen.

Beredningsgruppen :

Joanna Giota (ordförande)
Shruti Taneja Johansson
John Löwenadler
Klas Andersson
Arja Kostiainen
Helen Ziser (TA-personal)
Sara Sjödin (doktorand) med suppleant Malena Åvall (doktorand)
Lena Knutsson (studeranderepresentant)

Administratör: Eva Axelsson Forsberg


 

Sidansvarig: Lisbeth Dahlén|Sidan uppdaterades: 2018-02-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?