Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lena Fridlund

Universitetslektor

Lena Fridlund
Universitetslektor
Akademisk grad: Doktor,
lena.fridlund@ped.gu.se
031-786 2460

Rumsnummer: A2 233
Postadress: Box 300, 40530 Göteborg
Besöksadress: Västra Hamngatan 25 , 41117 Göteborg
Arbetsuppgifter: inriktning mot specialpedagogik och särskilt intresse för undervisning för invandrarelever ur ett specialpedagogiskt/inkluderande perspektiv


Institutionen för pedagogik och specialpedagogik (Mer information)
Box 300
405 30 Göteborg
Fax: 031-786 2070
Besöksadress: Västra Hamngatan 25 , 411 17 Göteborg

Om Lena Fridlund

Arbetsuppgifter och intresseområden  
Jag arbetar till största del inom specialpedagog- och speciallärar-programmen, samt inom lärarutbildningens olika kurser. Inom dessa utbildningar och även inom andra så kallade fristående kurser är jag särskilt intresserad av området ”mångfald”, det vill säga hur detta skrivs fram på formuleringsarenan och hur det sen kommer till uttryck i praktiken.
I detta sammanhang är jag intresserad av att se/studera begreppen ”mångfald/mångfald berikar” i relation till alla elevers olikheter och hur dessa bemöts inom det svenska skolsystemet. Frågor av intresse är exempelvis: Vilka elever/studeranden inbegrips i denna mångfaldsdiskurs? 

Mot min bakgrund av många år inom läraryrket och inom området specialpedagogik är jag även intresserad av begreppet inkludering i relation till elever med utländsk bakgrund, dvs vilka elever omfattas av inkluderingsretoriken och vilka utesluts? Detta är några av alla de frågor jag intresserat/intresserar mig för. 
 
Jag arbetar också med och har arbetat med uppdrag från Skolverket vad gäller de elever som benämns ”nyanlända” och ”elever med utländsk bakgrund”.
 

Sidansvarig: Anna-Carin Jonsson|Sidan uppdaterades: 2019-02-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?