Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kollegiet för Pedagogik och Politik (PoP)

Inom forskningskollegiet Pedagogik och Politik arbetar vi med politiska aspekter av pedagogiska fenomen.

  • Vi undersöker hur pedagogiska system skapas och omvandlas och innnebörden av detta för samhället och dess medborgare.
  • Vi försöker förstå styrning och kontroll av pedagogiska processer och vad detta betyder för exempelvis aktörer och institutioner. Av särskilt intresse är därvid utvecklingen av pedagogiska teknologier och argumenten för dessa.
  • Vi är intresserade av utbildningssystemens skillnadsskapande redskap, processer eller kategoriseringar och hur de genererar nya skillnader.

Utbildningssituationer erbjuder människor olika möjligheter till kunskap och lärande och påverkar och påbjuder oss att leva och förstå världen på olika sätt. Denna karaktäristik är möjlig eftersom pedagogikens studieobjekt (som utbildning, lärande och påverkansprocesser) är genuint sociala och kulturella, med både generativa och konstitutiva drag, dvs. med förmåga att återskapa och att skapa.

Forskningskollegiet Pedagogik och Politik (POP) har som syfte att bidra till en ökad förståelse av hur skillnader skapas – mellan människor, mellan olika kategorier av människor och mellan människan och hennes värld.   Vårt intresse är att analysera hur detta skapande går till – exempelvis i utformningen av utbildningssystem, i klassrumsinteraktion eller i det livslånga lärandet.


« föregående

Snabbval IPS

Kontakta kollegiet för Pedagogik och Politik

Ordförande:
Sverker Lindblad
E-post

Sekreterare:
Dimitrios Papadopoulos
E-post

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Kollegiet för Pedagogik och Politik, Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen A Utsikten Västra Hamngatan 25 "Sociala huset"

Telefon:
031-786 10 00

Fax:
031-786 20 89

Sidansvarig: Sverker Lindblad|Sidan uppdaterades: 2010-05-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?