Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Migration och lärande

Seminarieverksamheten är öppen och det krävs inte någon föranmälan (om inte annat anges)

Onsdag 1 februari kl: 16:00-17:30 i sal AK2 134

Kollegiet gästas av Anna Maria Åkerberg (förstelärare), Emelie Fors (verk.utvecklare) och Linda Stein (verk.utvecklare) från Modersmålsenheten i Mölndal samt Mahroo Khousravi (förskollärare) och Lena Borghesi (samordnare förskolan).

Språkutvecklande arbetssätt i förskola och skola - verktyg och strategier

Föreläsningen handlar om hur vi arbetar strategiskt och systematiskt med att utveckla barns/elevers olika språk, både i förskola och skola. Vi kommer också att ge exempel på olika pedagogiska verktyg som används.

Onsdag 29 mars kl: 16:00 - 17:30 i sal AK2 134

Kollegiet gästas av Pål Melin och elever på International IT College of Sweden

Att utveckla strategier för det egna lärandet - Ett aktionsforskningsprojekt inom ramen för Svenska som andraspråk på gymnasiet

Elever på naturvetenskapliga programmet får under två terminer arbeta med ett aktionsforskningsprojekt med syftet att skapa bättre förutsättningar att utveckla strategier för det egna lärandet.

Onsdag 26 april kl: 16:00 - 17:30 i sal AK2 134

Kollegiet gästas av Ingrid Henning Loeb, Tina From och Henning Setterberg

Med "Reading to learn" och Läslyftet som grund
Systematiskt pedagogiskt utvecklingsarbete inom Barn- och fritidsprogrammet.

Seminanariet inleds med forskaren Ingrid Henning Loeb som berättar om ett pilotprojekt för Västra Götalandsregionen om språk- och kunskaputvecklande arbetssätt i gymnasieskolans yrkesutbildningar. Då kom hon i kontakt med Tina From och Henning Setterberg, lärare inom Barn- och fritidsprogrammet, vid Burgårdens utbildningscentrum, som under en tid använt Reading to learn och Läslyftet, för att utveckla sin undervisning kollegialt och förbättra elevernas skolresutlat. Tina och Henning berättar om detta systematiska utvecklingsarbete och ger exempel.

Språk-och kunskapsutvecklande arbetssätt i yrkesprogram

Sidansvarig: Anette Olin|Sidan uppdaterades: 2017-05-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?