Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Variationer av praktiknära forskning i aktionsforskning

Hösten 2018 fortsätter Aktionsforskningskollegiet sitt seminarietema Variationer av praktiknära forskning i aktionsforskning. Inbjudna föreläsare kommer att belysa och ge exempel på olika perspektiv på praktiknära forskning som bedrivs inom olika forskningsmiljöer på Pedagogen.

Seminarieverksamheten är öppen och det krävs inte någon föranmälan (om inte annat anges).

26 september, 16.00-17.30

Höstens träffar inleds med en föreläsning av Karin Rönnerman och Anette Olin (IPS).

15 års arbete med aktionsforskning i utbildning och forskning – var är vi?

Karin Rönnerman och Anette Olin har arbetat tillsammans med aktionsforskning under 15 år. Det började med utvecklandet av en kurs för kvalitetsarbete i förskolan och fortsatte med utveckling av ett nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning med aktionsforskning. Däremellan har de varit aktiva med att bygga upp ett Nordiskt nätverk för aktionsforskning, genomfört tio konferenser gemensamt med Universitet i Tromsø, till vilken lärare, ledare och forskare bjuds in. Forskningen har i första hand genomförts tillsammans med lärare och kommuner inom ramen för vad som betecknas som praktiknära forskning. Karin har utvecklat kunskaper kring mellanledande praktiker, en roll av pedagogiskt ledarskap som genereras från att ha deltagit i aktionsforskning. Anette har utvecklat en koppling till didaktik genom att hitta former för hur forskare och lärare tillsammans kan skriva och ge respons på undervisning i skolan.

24 oktober, 16.00-17.30

NoMia-studenterna Helene Svärd och Susanne Killman presenterar sina masterarbeten. Mer info kommer inom kort

12 december, 16.00-17.30

Kollegiet gästas av Charlotte Arkenback Sundström. Mer info kommer inom kort

Sidansvarig: Anette Olin|Sidan uppdaterades: 2018-05-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?