Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hur får man tillgång till UGU-data?

Datamaterialet inom UGU-projektet utgör en värdefull resurs för forskarsamhället och för utbildningen av studenter på olika nivåer. Data är tillgängliga mot förfrågan för forskare, doktorander och studenter vid svenska och utländska universitet och högskolor. Vissa restriktioner finns för leverans till länder utanför EU. För studenter är principen att det är handledaren som ansöker om tillgång till data.

Förfrågan

Förfrågningar om materialet görs genom att kontakta databasansvarig via mejl eller telefon. Utlämning av data sker efter en formell förfrågan genom att fylla i ett användaravtal. Till avtalet ska bifogas en beskrivning av projektet samt en förteckning över önskade variabler.

Användaravtal för forskare och doktorander

Användaravtal för studenter

Epost: Michael Hansen
Telefon: 46 (0)31 786 2165

Villkor

Data får endast användas i det projekt som ligger till grund för beställningen.

Beställaren förbinder sig, att i publikationer där UGU-data används referera till: Härnqvist, K. (2000). Evaluation through follow-up. A longitudinal program for studying education and career development. I C.-G. Janson (Red.), Seven Swedish longitudinal studies in behavioral science (s. 76-114). Stockholm: Forskningsrådsnämnden.

Ett exemplar av samtliga publikationer och konferensbidrag som baseras på utlämnade data skall skickas till UGU-projektet. I samband med publicering är vi också tacksamma för ett mejl med uppgifter om referensen.

Epost: Michael Hansen

Göteborgs universitet, Institutionen för pedagogik och specialpedagogik
UGU-projektet
Michael Hansen
Box 300, SE 405 30 Göteborg

Obs! Data lämnas endast ut via Statistiska centralbyån (SCB).

SCB

När Göteborgs universitet godkänt förfrågan skickas förfrågan och projektbeskrivning till SCB för sekretessprövning.

Finner SCB efter sekretessprövning att data kan lämnas ut levereras data via Microdata Online Access - systemet för extern åtkomst till mikrodata på SCB.

Kostnader

Göteborgs universitet: Självkostnadspris, endast kostnad för arbetstid samt de pålägg och overhead som institution och universitet lägger på.

SCB: Kostnader därutöver är enligt självkostandsprincipen, ev. tilläggsbeställning av SCB-data kan medföra en extra kostnad, begär kostnadsuppgift.

Kontakt

För beställning av data kontaktas
Epost: Michael Hansen
Tel: 031-786 2165

Epost: Bo Nielsen
Tel: 031-786 2438
         

 

Kontakt

Michael Hansen
+46 (0)31 786 2165
Epost:

Snabbval IPS

Kontaktinformation

Institutionen för Pedagogik och Specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Åsa Berndtsson & Bo Nielsen|Sidan uppdaterades: 2018-09-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?