Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildningsreformer under ett halvt sekel - visioner och realiteter

Jubileumskonferens 2011

Forskningsprojektet Utvärdering genom uppföljning (UGU) vid Göteborgs universitet fyllde 50 år 2011. Det uppmärksammades på flera sätt. Ett var genom antologin ”Utvärdering Genom Uppföljning - Longitudinell individforskning under ett halvsekel” med Allan Svensson som redaktör. Här beskriver ett stort antal författare projektets utveckling, sammanfattar forskning baserad på projektets data, och diskuterar projektets praktiska betydelse och framtida utveckling.

Ett annat inslag i firandet var en tvådagarskonferens 1-2 december 2011 vid Göteborgs universitet, under rubriken Utbildningsreformer under ett halvt sekel – visioner och realiteter. Vid konferensen fokuserades två huvudteman. Det ena huvudtemat var hur utbildningspolitiska visioner kommit till uttryck i genomförda förändringar av skola och utbildning, och vilka konsekvenser förändringarna haft. Det andra huvudtemat var långtidseffekter av utbildning för individers kompetenser, ekonomi och hälsa. Presentationerna vid konferensen byggde i stor utsträckning på analyser av data insamlade inom UGU-projektet.

 

 

Snabbval IPS

Kontakt

Michael Hansen
+46 (0)31 786 2165
Epost:

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 00 00 (vxl)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Åsa Berndtsson & Bo Nielsen|Sidan uppdaterades: 2015-12-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?