Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Gruppen för de nationella proven i samhällskunskap

Nationella prov

Regeringen har infört nationella ämnesprov i geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap i årskurs 9. Det sker för att stödja en likvärdig och rättvis bedömning och betygsättning samt ge underlag för en analys av i vilken utsträckning kunskapskraven uppnås på skolnivå, huvudmannanivå och nationell nivå.

De nationella ämnesproven i samhällskunskap har genomförts sedan 2013. Under 2019 genomförs proven i samhällskunskap för åk 9 tisdag den 7:e och torsdag 9:e maj. 

Skolverket har fått regeringens uppdrag att i samarbete med universitet och högskolor utarbeta och genomföra de nationella ämnesproven. Uppgiften att utarbeta nationella ämnesprovet i samhällskunskap för årskurs 9 ligger hos Göteborgs universitet. 

Vid Göteborgs universitet har Institutionen för pedagogik och specialpedagogik vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten ansvaret för utarbetande av provet i samhällskunskap. I det arbetet är många olika grupper engagerade. Lärare, forskare, lärarutbildare och elever medverkar på olika sätt i att utarbeta och utpröva lämpliga uppgifter för provet samtidigt som samarbetet med andra institutioner utvecklas i olika nätverk. På den här webbplatsen kommer information om det nationella ämnesprovet i samhällskunskap för årskurs 9 att publiceras fortlöpande.

Vi är alltid intresserade att komma i kontakt med lärare, arbetslag eller skolor som arbetar med samhällskunskap och bedömning. Ta i första hand kontakt med respektive provansvarig

 

Snabbval IPS

Kontaktinformation

Nationella prov i samhällskunskap

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik
Box 300, 405 30 Göteborg

Leveransadress:
Magasinsgatan 34

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
Projektledare Anette Johansson
031 786 2054

Title field - undefined

FullText field - undefined
Sidansvarig: Gun-Britt Wärvik|Sidan uppdaterades: 2019-05-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?