Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Gruppen för de nationella proven i samhällskunskap

Nationella prov

Nationella prov i samhällskunskap åk 9 har funnits sedan 2013. Syftet med nationella prov är att stödja en likvärdig och rättvis bedömning och betygssättning av en elevs kunskaper.

Under 2020 genomförs proven i samhällskunskap för åk 9 onsdag 6 maj och fredag 8 maj.

Skolverket har regeringens uppdrag att i samarbete med universitet och högskolor utarbeta och genomföra de nationella ämnesproven. Uppgiften att utarbeta nationella ämnesprovet i samhällskunskap för årskurs 9 ligger hos Göteborgs universitet.

Vid Göteborgs universitet har Institutionen för pedagogik och specialpedagogik vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten ansvaret för utarbetande av provet i samhällskunskap. I det arbetet är många olika grupper engagerade. Lärare, forskare, lärarutbildare och elever medverkar på olika sätt i att utarbeta och utpröva lämpliga uppgifter för provet samtidigt som samarbetet med andra institutioner utvecklas i olika nätverk. På den här webbplatsen kommer information om det nationella ämnesprovet i samhällskunskap för årskurs 9 att publiceras fortlöpande.

Just nu är det stort fokus på de kommande digitala nationella proven som kommer att införas i skolorna. Mer information om detta finns på: https://www.skolverket.se/om-oss/var-verksamhet/skolverkets-prioriterade-omraden/digitalisering/digitala-nationella-prov/digitalisering-av-de-nationella-proven

Vi är alltid intresserade att komma i kontakt med lärare, arbetslag eller skolor som arbetar med samhällskunskap och bedömning. Om du är intresserad av att delta i vårt arbete kontakta då Lotten Norlin, Petter Bergenstråle eller Anette Johansson. Se under flik ”Vill du medverka?”

Snabbval IPS

Kontaktinformation

Nationella prov i samhällskunskap

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik
Box 300, 405 30 Göteborg

Leveransadress:
Magasinsgatan 34

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
Projektledare Anette Johansson
031 786 2054

Title field - undefined

FullText field - undefined
Sidansvarig: Gun-Britt Wärvik|Sidan uppdaterades: 2019-12-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?