Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nationella prov i främmande språk - NAFS

Inom projektet utvecklas de nationella prov och övriga bedömningsstödjande material i engelska, franska, spanska och tyska som används i den svenska skolan.

Mer utförlig information (NAFS hemsidor).

Presentation av projektet

Inom projektet NAFS utvecklas på uppdrag av Skolverket de nationella prov och övriga bedömningsstödjande material i engelska, franska, spanska och tyska som används i den svenska skolan. Materialen tas fram i nära samarbete med stora grupper av lärare, elever och forskare och bygger på ett antal grundläggande, forskningsbaserade principer. Utöver arbetet med prov och bedömningsmaterial, är projektets medarbetare engagerade i lärarutbildning, lokal skolutveckling, nationella projekt samt i omfattande internationella nätverk.

Forskningsmiljö

Lärande och bedömning i språk (LBS)

Medlemmar i projektet

Projektledare: AnnaKarin Lindqvist

Övrig personal

Finansiär

Skolverket [www.skolverket.se]

Projektomfattning

Projektet har funnits sedan tidigt 1980-tal, i sin nuvarande form sedan mitten av 1990-talet. Projektet beviljas för ett år i taget.

Publikationer

Publikationssida

Sidansvarig: Gun-Britt Wärvik|Sidan uppdaterades: 2018-02-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?