Nyheter

Inbjudan till information och samtal om samverkan kring forskarutbildning till doktor (lektor) med inriktning mot skolutveckling och ledarskap

Datum: fredagen 29 november
Sista anmälningsdag: 15 november

Tid: 9.30 – 15.00

Plats: Pedagogen hus B, lokal B2 216

Välkommen till en dag för information och samtal om hur forskarutbildning till doktor/lektor kan organiseras i samverkan med din huvudman. Dagen vänder sig till dig som arbetar inom förskola, skola, gymnasium och vuxenutbildning och som har ett intresse av att få forska om skolutvecklingsfrågor och ledarskap.

09.30 Kaffe

10.00 Forskarutbildning – teori och praktik möter varandra
(Alli Klapp, Studierektor för forskarutbildning)

10.45 Huvudmannaerfarenheter av att ha doktorander i utbildning och att sen få lektorer i verksamheten. (Kungsbacka kommun, Fridaskolan)

12.00 Lunch

13.15 "Vad händer i lärares kollegiala samtalspraktik? En studie av mötet mellan en nationell kompetensutvecklingsinsats och en lokal fortbildningspraktik." (Veronica Sülau)

14.00 Forskningsmiljön SKUL – Skolutveckling och ledarskap (Ulf Blossing, Monica Nyvaller, Jan Blomgren)

14.30 Information och dialog inför nästa gång

15.00 Slut

Den här dagen kommer enligt planeringen att följas av ytterligare en dag under våren 2020, då intresserade av att ansöka till forskarutbildningen får möjlighet att samtala kring möjliga undersökningsområden.

Dagen är kostnadsfri. Vi bjuder på lunch.

Det finns 30 platser.

För frågor kontakta Ulf Blossing, ulf.blossing@gu.se eller på tel: 072 745 46 46.

Anmälan stängd pga fullt deltagarantal.

Varmt välkommen önskar

Ulf Blossing, professor