Fakulteten i media

Mediebevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet skildras i medier.

Fakulteten i media

Bland böcker och ben: Samhällsvetenskapliga och pedagogiska biblioteket

[2019-03-18] Universitetsbiblioteken är under förändring. Ett nytt bibliotek tar inom kort form vid Näckrosdammen och digitalisering sedan 90-talet arbetet med omställningen framåt.

[Spionen]

Ensamme terroristen är inte ensam

[2019-03-17] Brenton Tarrant som misstänks för attackerna i Nya Zeeland verkar ha agerat på egen hand, men den ensamme terroristen är inte ensam, det säger Segerstedtsinstitutets Christer Mattsson, som forskar om högerextremism.

[Sveriges Radio]

Ulrika Wolff får årets Ingvar Lundbergpris

[2019-03-13] Professor Ulrika Wolff vid Göteborgs universitet tilldelas Ingvar Lundbergpriset 2019. Ulrika Wolffs forskning handlar främst om hur man kan få barn med läs- och skrivsvårigheter att läsa bättre och värdet av tidiga insatser.

[Dyslexiförbundet FMLS]

Hon får årets Ingvar Lundbergpris

[2019-03-13] Årets Ingvar Lundbergpris går till professor Ulrika Wolff, som forskar om barns läs- och skrivsvårigheter.

[Svensk Bokhandel]

Ingvar Lundbergpriset till Ulrika Wolff

[2019-03-13] Ulrika Wolff får årets Ingvar Lundbergpris.

[Borås Tidning]

Lärarnas skolutvecklingskonferens i Skåne - Utveckla skolan med vetenskaplig grund

[2019-03-12] Den 16 mars 2019 hålls årets upplaga av Lärarnas skolutvecklingskonferens på Hässleholms Tekniska skola.

[IT-Pedagogen]

Konst ska förhindra växtblindhet

[2019-03-07] Utan växter inga människor lyder en enkel ekvation. Ändå får den gröna världen ofta nöja sig med att vara en kuliss till vår egen värld. Nu har forskare tagit hjälp av konstnärer för att komma till rätta med vår blinda fläck.

[Extrakt]

Veckopanelen: - De kan inte kolla de stora elefanterna, men ska du starta en S-förening så är du illa ute!

[2019-03-02] Swedbank och den misstänkta penningtvätten och hur banken hanterar sin förtroendekris. Justitieministerns förslag till stärkta terrorlagar och Kommunals beslut att ta tillbaka sitt miljonbidrag till Socialdemokraterna.

[Kvartal]

Stora grupper för små barn

[2019-02-28] Alla vill ha minskade barngrupper i förskolan, men i Göteborg fortsätter grupperna att vara för stora. Det är brist på utbildad personal och svårt att hitta lokaler, samtidigt som staden växer och fler söker förskoleplats.

[Tidningen Syre]

Bättre språkutveckling med ämnesundervisning på engelska

[2019-02-26] Ämnesundervisning på engelska gör inte att eleverna får sämre kunskaper i svenska. Däremot förbättras engelskan och även ämneskunskaperna kan gynnas. Det visar en ny omfattande studie från Göteborgs universitet.

[Lärarnas Tidning]

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2014-11-13