Fakulteten i media

Mediebevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet skildras i medier.

Fakulteten i media

Politiker - ta ert ansvar!

[2018-12-10] Politikerna i Skövde förstår inte att varje elev har ett värde. Alla elever som upplever att de lyckats när de går ut skolan i Skövde kommer att bidra till att förbättra kommunen ekonomiskt och bli goda ambassadörer för kommunen.

[Skaraborgs Allehanda]

Partille kommun i samarbete med Göteborgs universitet

[2018-11-30] Under läsåret 2017-2018 har utbildningsförvaltningen i Partille kommun genomfört två projekt i samarbete med Göteborgs universitet och nu är ytterligare tre på gång.

[IT-Pedagogen]

- Det er to grunner til at dybdelæring er viktig for elevenes framtidige kompetanse

[2018-11-29] En utfordring for arbeid med dybdelæring i skolen, er at det er flere oppfatninger av hva begrepet betyr og hvordan skolen skal legge til rette for dybdelæring.

[Bedre Skole]

Lokal sajt med nazikoppling avslöjad

[2018-11-25] Herrljunga Lokala sajten Herrljunga nyheter har kopplingar till den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen. Det avslöjade P4 Sjuhärad i veckan.

[Alingsås Tidning]

Tillit: hur når vi dit

[2018-11-23] TillitPedagogiska magasinet har ställt frågan till forskarna Elisabet Nihlfors och Ulf Blossing. Sign, Blyertsteckning, 2013. Dark Switch Light Switch, Pappersskulptur, 2011. Octavia #5, 2018.

[Pedagogiska Magasinet]

Frihet byggs underifrån

[2018-11-23] TillitVägen till större frihet för lärarna går genom en ökad vetenskaplig kunskapsbas i såväl lärarkåren som lärarutbildningen. Men också genom mer relevant, praktiknära forskning, skriver Maria Jarl. Camouflage, Olja på duk, 2013.

[Pedagogiska Magasinet]

Forskare: Detta händer i kroppen när du slutar träna

[2018-11-19] Brukar din motivation till att träna också sjunka under vintern? Så påverkas din kropp när du slutar träna, enligt experter. Lagom är ofta bäst, gällande många saker i livet. Likaså när det gäller kost och träning.

[24 Uppsala]

"Kritiska djurstudier" möter ökat intresse

[2018-11-19] Att avskaffa djurförtrycket är målet med "Kritiska djurstudier" som är en slags genusvetenskap för djur. Intresset för ämnesområdet växer, berättar forskaren Helena Pedersen.

[Världen idag]

Diabetesgalan 2018

[2018-11-14] Över en halv miljon svenskar lever med diabetes. Och varje dag dör mer än fem personer till följd av sjukdomen i Sverige. Men Diabetesgalan kan göra skillnad där pengarna som samlas in går oavkortat till livsviktig diabetesforskning. Inslag med Hannah Helgegren, doktorand på institutionen för kost- och idrottsvetenskap kommer efter 1:02 och 1:06.

[TV3/Viafree]

Barn och äldre under samma tak - fenomen som kommer bli vanligare

[2018-11-09] Det blir allt vanligare att svenska städer förenar barn och äldre genom olika verksamheter. Men trots det behöver vi ännu fler mötesplatser i Sverige, enligt Natalie Davet, doktorand i barn-och ungdomsvetenskap vid Göteborgs universitet.

[SVT Nyheter Norrbotten]

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2014-11-13