Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fakulteten i media

Mediebevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet skildras i medier.

Fakulteten i media

Supernannyn som läxar upp skolverket

[2020-01-29] Forskaren och supernannyn Anna-Karin Wyndhamn tycker att lärare ska vara lärare och inte coacher. Och att det är hög tid att byta ut tjänstemännen på Skolverket. - Tänk vad mycket de har varit med och kladdat på!

[Tidningen Grundskolan]

Lär dig hantera föräldratyperna

[2020-01-29] Föräldrar som ifrågasätter, kräver högre betyg eller specialbehandling för sitt barn har blivit ett allt större arbetsmiljöproblem i skolan. Men det går att förebygga problemen.

[Tidningen Grundskolan]

Forskare vill se mer undervisning i skogen: "Väcker nyfikenhet"

[2020-01-28] En välbesökt men ensligt belägen glänta i de västsvenska skogarna. Där påbörjade läraren Margaretha Häggström sitt forskningsprojekt. Hur kan undervisningen om vår miljö bli mer meningsfull?

[Tidningen Syre]

Body ideal determines men and women's use of doping agents

[2020-01-27] Credit: CC0 Public Domain Fitness doping is still common despite well-known risks.

[Medical Xpress]

Från Auschwitz: Så undervisar du för att det aldrig ska hända igen

[2020-01-27] Det är 75 år sedan Auschwitz befriades från nazisterna. På plats under minnesceremonin finns Johan Bäck, tillsammans med andra lärare från hela världen. De ska prata om hur man undervisar om Förintelsen, på bästa sätt.

[Lärarnas Tidning]

Att vistas i naturmiljö väcker intresse för biologisk mångfald!

[2020-01-25] Barn och unga vistas allt mindre i naturmiljöer. Det riskerar att leda till en minskad förståelse för natur och miljö.

[FishEco]

Mats Ekholm vill se ett skoluppror

[2020-01-24] STARRIN SONDERAR: I serien "Nyfiken på forskning" intervjuas Mats Ekholm. Han har en lång akademisk karriär bakom sig. Blev universitetets förste dekan och professor. Hans stora forskningsinsats handlar om skolan och dess utveckling.

[Värmlands Folkblad]

Makteliten enas för att hedra Förintelsens offer i Jerusalem

[2020-01-23] JERUSALEM. I ett sällsynt ögonblick av enighet möttes internationella ledare i Jerusalem till en minneskonferens om Förintelsen. Putin, Pence, Macron och Stefan Löfven var på plats för att markera mot antisemitismen.

[Göteborgs-Posten Plus]

Är HBTQ-certifiering lämplig för universitetet?

[2020-01-12] 200112] Min arbetsplats, Institutionen för pedagogik och specialpedagogik (IPS) vid Göteborgs universitet (GU) håller på att HBTQ-diplomeras av intresseorganisationen West Pride.

[Alba]

"Lärarna har fått ett ansvar som de inte riktigt klarar"

[2020-01-10] Minskat särskilt stöd betyder att lärarna får mer jobb och att skillnaderna i ...

[Sydsvenskan]

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 00 00 (vxl)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2014-11-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?