Riktlinjer angående coronaviruset/covid-19

Nyhet: 2020-03-03

Senast uppdaterad 2020-03-23

Till dig som är student vid IPS

IPS har successivt gått över till distansbaserad undervisning och erbjuder undervisning via digitala verktyg för att begränsa resande och folksamlingar. Din kursledare kommer att informera dig om vad som gäller för din specifika kurs. Det är därför viktigt att du dagligen uppdaterar dig på kursens CANVAS-sida. Om du har frågor så vänd dig i första hand till din kursledare.

Håll dig också dagligen uppdaterad på Göteborgs universitets informationssida om coronaviruset/covid-19.

Angående verksamhetsförlagd utbildning

Här kan du ta del av vilka riktlinjer som gäller för dig som är ute på VFU: Information till studenter om VFU VT20.

Till dig som är medarbetare vid IPS

Det är mycket viktigt att du som medarbetare följer information löpande från GU gällande COVID-19: Göteborgs universitets informationssida om coronaviruset/covid-19

De viktigaste förändringarna som skett i riktlinjer är att inga internationella resor eller besök skall genomföras innan 31 maj. Vidare att vi är mycket restriktiva med nationella resor. Om du tänker resa inom landet skall du som medarbetare kontakta närmsta chef och genomföra en riskbedömning. Eftersom vi även skall begränsa nationella och interna möten arbetar vi nu med att hitta nya arbetsformer för detta genom digitala verktyg. Var uppmärksam på förändrade rutiner vid arbetsplatsen så att IPS fullt ut kan ta sitt samhällsansvar och motverka att smittan inte sprids ytterligare.

Extern information om coronaviruset/covid-19

Världshälsoorganisationen