Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Rättvisa genom utbildning

Nyhet: 2018-10-08

Nordic Centre of Excellence driver bland annat JustEd - Justice trough Education - ett fem år gammalt tvärvetenskapligt, gränsöverskridande forskningsnätverk med 14 partners, däribland Göteborgs universitet. Centret startade sin verksamhet som en del av NordForsk-programmet Education of tomorrow.

14 Göteborgsforskare är verksamma i nätverket. En av dem är Joanna Giota, professor institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som intervjuas på JustEds webbplats.

Joanna Giota och hennes kollega Ingemar Emanuelsson, professor emeritus i specialpedagogik, har sedan 2008 granskat specialpedagogik och -praxis i Sverige som syftar till att svara på frågor om läget för specialundervisningen i det svenska skolsystemet.
Som framgår av intervjun visar deras forskning på en fortsatt och tilltagande segregering vad gäller specialundervisningen i den svenska skolan, något som pågått sedan tidigt 90-tal.

AV:

Artikeln publicerades först på: uf.gu.se

Snabbval IPS

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 00 00 (vxl)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2018-05-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?