Nya professorer installerade

Nyhet: 2019-05-14

Årets professorsinstallation avhölls 10 maj. Under högtidliga former på Göteborgs konserthus installerades universitetets nya professorer, bland dem fyra professorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

Bakre raden fr v Ali Yildirim, Kajsa Yang Hansen och Johan Söderman. Foto: Johan Wingborg

De fyra professorerna från fakulteten är:
Johannes Lunneblad, professor i pedagogik vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande,
Johan Söderman, professor i barn- och ungdomsvetenskap vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande,
Kajsa Yang Hansen, professor i pedagogik vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik,
Ali Yildirim, professor i pedagogiskt arbete vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession.

Nytt för årets installation var att var och en av universitetets 43 nya professorer presenterades med nyproducerade, minutlånga filmer producerade av Göteborgs universitets kommunikationsenhet, ett mycket uppskattat inslag.

Utöver de nya professorerna uppmärksammades även fyra nya excellenta lärare vid Göteborgs universitet. Titeln infördes juni 2014 som ett tillfälle till en pedagogisk karriärväg. En av dem som uppmärksammades i Göteborgs konserthus var Liisa Uusimäki vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik och Utbildningsvetenskapliga fakultetens andra excellenta lärare.

Även 2018 års pedagogiska pristagare vid GU fick uppmärksamhet, bland dem universitetslektor Mette Liljenberg vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik som belönades för sitt arbete med att implementera, förankra och utveckla den pedagogiska idén med Dialogkonferens som arbetsform.

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2018-05-31