Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny hedersdoktor vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Nyhet: 2019-06-10

Utbildningsvetenskapliga fakulteten har utsett professor Alfredo J. Artiles, Arizona State University, USA, till 2019 års hedersdoktor för hans betydande insatser för fakulteten.

Bild på Alfredo J. Artiles.Bland många uppdrag kan nämnas att professor Artiles av president Obama 2011 utsågs till medlem av President’s Advisory Commission on Educational Excellence for Hispanics. Han är även medlem av National Academy of Education.

Alfredo J. Artiles är tillsammans med kollegor från Göteborgs universitet medlem i ett internationellt konsortium med fokus på rättvis specialundervisning. Via professor Artiles har forskare vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik bland annat bjudits med i bokprojekt och inviterats till konferenser.
Inte minst forskarna inom forskningsmiljön PRIS – Platform for Research in Inclusive education and School development – vid nämnda institution knyter förhoppningar till ett fortsatt samarbete med Alfredo J. Artiles.

– Uppgiften inom PRIS är att skapa en forskningsplattform med hög forskningsprofil som undersöker frågor om inkludering och uteslutning av barn och vuxna inom utbildning, policies och praktik. En viktig uppgift är att kombinera skolutvecklingsområdet med en inkluderande utbildning med ett uttalat mål om jämlikhet och social integration för alla. Professor Artiles blir en hjälp att skärpa våra tankar i detta, säger Girma Berhanu, professor i pedagogik med inriktning mot specialpedagogik.

Alfredo J. Artiles var gästprofessor vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik 2012-2014.
Formellt utses hedersdoktorer på universitetets promotionshögtid den 18 oktober 2019.
 

AV:

Artikeln publicerades först på: uf.gu.se

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 00 00 (vxl)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Anders Åkerström|Sidan uppdaterades: 2020-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?