Hälsning från Elias i Oslo

Nyhet: 2020-01-27

Förskollärarstudenten Elias har påbörjat sin sista termin på programmet - som utbytesstudent i Oslo.

"Hej alla lärarstudenter!

Mitt namn är Elias och jag går sista terminen på Förskollärarprogrammet.

Elias Pettersson, student. Foto: Linda Morgan GUJust nu gör jag ett Erasmusutbyte på en termin på OsloMet i Oslo. Jag läser en intressant kurs om skola och utbildning utifrån ett globalt och mångkulturellt perspektiv. Kursen är på engelska och jag läser den tillsammans med andra utbytesstudenter. I klassen har vi sju nationaliteter representerade vilket gör att vi har spännande diskussioner om varandras olika kulturer och utbildningssystem.

Vid sidan av studierna har det blivit mycket natur- och friluftsliv i Norges fina natur, till exempel har jag varit på flera vandringar och om några veckor ska jag på en skidresa som universitetet anordnar.

Funderar du på att göra ett utlandsutbyte?

Om du gör det tycker jag absolut att du ska ta chansen och göra det. Det är både utvecklande för dig på ett personligt plan och för ditt kommande yrkesliv som lärare och du kommer att få kompisar från alla delar av världen.
Gå in på Studentportalen och gör din anmälan om du vill göra ett utlandsutbyte 2020/2021.

Deadline för ordinarie anmälan är 1 februari.

Deadline för restplatser är 1 april.

Lycka till!"

Hälsningar Elias Pettersson,
student på Förskollärarprogrammet

Artikeln publicerades först på: studentportal.gu.se