Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Förlängt stöd för underhåll av databas vid Göteborgs universitet

Nyhet: 2017-09-25

Vetenskapsrådet har tagit beslut om att stödja svenska forskningsinfrastrukturer med cirka fyra miljarder kronor. Forskningsdatabasen UGU är en av databaserna som nu får fortsätta som en del av den nationella forskningsinfrastrukturen minst åtta år ytterligare.

UGU står för "Utvärdering Genom Uppföljning" och är en av landets största forskningsdatabaser inom utbildningsområdet. UGU är ett led i den nationella utvärderingen av skolan men UGU:s data används också i samhällsvetenskaplig och social forskning i bred mening. I databasen finns anonymiserade uppgifter om riksrepresentativa stickprov av skolelever från tio årskullar, födda mellan 1948 och 2004.

Longitudinell design

Det speciella med UGU är den longitudinella designen, det vill säga att samma individer följs från mellanstadiet och upp genom utbildningssystemet.
Professor Jan-Eric Gustafsson vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik står som sökande till bidraget. Det exakta beloppet är inte beslutat ännu.
Den nya modellen för att prioritera forskningsinfrastruktur som Vetenskapsrådet tillämpar innebär att utlysningar bara görs vartannat år, och att de är baserade på en behovsinventering.

Läs mer om Vetenskapsrådets beslut om forskningsinfrastruktur

AV:

Artikeln publicerades först på: uf.gu.se

Snabbval IPS

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 00 00 (vxl)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2011-03-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?