Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny bok om förortsmobilisering

  [2019-09-18] Hallå där Johan Söderman, professor i barn- och ungdomsvetenskap vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, som bland annat ihop med kollegan Ove Sernhede är författare till den nyutkomna boken "När betongen rätar sin rygg. Ortenrörelsen och folkbildningens renässans" som diskuteras på ett seminarium på Pedagogen torsdag 26 september.

 • Ny bok om att utveckla utbildningspraktiken

  [2019-08-22] Hallå där Karin Rönnerman, professor i pedagogik vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik och som ihop med kollegorna Ingrid Henning Loeb och Lill Langelotz är redaktör för den nyutkomna boken "Att utveckla utbildningspraktiker".

 • Med fokus på yrkesutbildning

  [2019-08-19] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Mattias Nylund, verksam vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som docent i pedagogik.

 • "Ta time-out från striderna om skolan"

  [2019-08-14] Allmänheten har fortfarande stort förtroende för skolan som institution liksom för lärarna som yrkesgrupp. Detsamma kan man inte säga om skolans organisation där missnöjet är stort med skolans omstrukturering. Det skriver Sverker Lindblad, professor emeritus i pedagogik, i en debattartikel i Göteborgs-Posten.

 • Med ögat på synnedsattas livsvärld

  [2019-08-12] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Inger Berndtsson, verksam vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som docent i pedagogik.

 • Miljonanslag till studie om undervisning på engelska

  [2019-06-18] På senare år har det blivit vanligare att elever i grundskolan får undervisning delvis på engelska. Forskaren Eva Olsson vill ta reda på vad det innebär för barnens ämneskunskaper. Vetenskapsakademien beviljar nu projektet en och en halv miljon kronor från Lennart ¿Aktiestinsen¿ Israelssons Stiftelse.

 • Ny hedersdoktor vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten

  [2019-06-10] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har utsett professor Alfredo J. Artiles, Arizona State University, USA, till 2019 års hedersdoktor för hans betydande insatser för fakulteten.

 • Pris för bästa artikel

  [2019-06-05] Mattias Nylund, universitetslektor vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, får tillsammans med ett par kollegor pris för 2018 års bästa artikel i den vetenskapliga tidskriften "Journal of Vocational Education and Training".

 • Med fokus på bedömning

  [2019-05-27] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Åsa Hirsh, verksam vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som docent i pedagogik.

 • Nya professorer installerade

  [2019-05-14] Årets professorsinstallation avhölls 10 maj. Under högtidliga former på Göteborgs konserthus installerades universitetets nya professorer, bland dem fyra professorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

Fler nyheter

Snabbval IPS

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 00 00 (vxl)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2015-12-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?