• Fira din examen!

[2018-06-27] Institutionen för pedagogik och specialpedagogik inbjuder dig till årets Examenshögtid fredagen den 12 oktober 2018 kl.15-18 i Kjell Härnqvistsalen.

• Lärande och bildning i fokus i ny bok

[2018-06-08] I den nyutkomna antologin "Lärande och bildning. Hundra år i Göteborg" medverkar bland andra ett antal både tidigare och nuvarande anställda vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Den hundraåriga historia de är med och tecknar visar bland annat hur synen på bildning förändrats, där ett motsatsförhållande skapats mellan humaniora/samhällsvetenskap och naturvetenskap liksom mellan teoretisk och praktisk kunskap.

• Anna-Carin Jonsson ny prefekt vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik

[2018-06-07] Docent Anna-Carin Jonsson har utsetts till ny prefekt vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, IPS, med start 1 juli och sex år framåt.

• Nya professorer installerade

[2018-05-30] Årets professorsinstallation avhölls 25 maj. Under högtidliga former på Göteborgs konserthus installerades universitetets nya professorer, bland dem fem professorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

• Andra excellenta läraren vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten utnämnd

[2018-05-28] Fem frågor till Liisa Uusimäki, universitetslektor vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som är den andra vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten och den tjugonde vid Göteborgs universitet som utnämnts till excellent lärare.

• Brist på personal, tid och pengar försämrar skolans läsundervisning

[2018-04-25] Lärare är frustrerade över att skolekonomi och materiella begränsningar hindrar dem från att genomföra den undervisning de önskar. Dessutom menar de att skolans organisation påverkar vilka elevresultat som blir möjliga vad gäller elevernas läsförståelse, som har en central roll i skolan. Det framkommer i en aktuell avhandling vid Göteborgs universitet.

• Förskolebarn skapar egna normer utan vuxnas insyn

[2018-04-18] I förskolans uppdrag ingår moralisk fostran av barn utifrån samhällets demokratiska värderingar. De vuxna har ansvar för att skapa normer och regler i barngruppen. Men barnen skapar egna normer som ibland skiljer sig från de vuxnas moral, något som ofta går de vuxna förbi. Det visar en aktuell avhandling vid Göteborgs universitet.

• Gymnasie- och kunskapslyftsministern besökte Pedagogen

[2018-04-11] Alternativa vägar in på lärarutbildningen var ett av flera ämnen när gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström besökte Pedagogen under ett lunchmöte den 9 april.

• Stort tryck på Öppet hus för lärarutbildning

[2018-04-05] Lärarstudenter och studievägledare fick svara på många frågor när det bjöds in till Öppet hus för lärarutbildningen den 27 mars på Pedagogen.

• Erbjuder speciallärarutbildning via lärcenter i Mariestad och Uddevalla

[2018-04-04] Hallå där Marcus Warnby och Inger Berndtsson, viceprefekt för lärarutbildning respektive studierektor för Speciallärarprogrammet, båda vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik.