• Miljonanslag till studie om undervisning på engelska

[2019-06-18] På senare år har det blivit vanligare att elever i grundskolan får undervisning delvis på engelska. Forskaren Eva Olsson vill ta reda på vad det innebär för barnens ämneskunskaper. Vetenskapsakademien beviljar nu projektet en och en halv miljon kronor från Lennart ¿Aktiestinsen¿ Israelssons Stiftelse.

• Ny hedersdoktor vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten

[2019-06-10] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har utsett professor Alfredo J. Artiles, Arizona State University, USA, till 2019 års hedersdoktor för hans betydande insatser för fakulteten.

• Pris för bästa artikel

[2019-06-05] Mattias Nylund, universitetslektor vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, får tillsammans med ett par kollegor pris för 2018 års bästa artikel i den vetenskapliga tidskriften "Journal of Vocational Education and Training".

• Med fokus på bedömning

[2019-05-27] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Åsa Hirsh, verksam vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som docent i pedagogik.

• Nya professorer installerade

[2019-05-14] Årets professorsinstallation avhölls 10 maj. Under högtidliga former på Göteborgs konserthus installerades universitetets nya professorer, bland dem fyra professorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

• Motstridiga styrprinciper påverkar lärararbetet

[2019-05-09] Diskussionen om vad lärare gör och inte gör missar ofta betydelsen av förutsättningarna för lärares arbete. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet.

• Nationell konferens med fokus på lärarprofession dokumenterad

[2019-05-07] Göteborgs universitet stod som värd för den tredje nationella konferensen i pedagogiskt arbete, en konferens som nu finns digitalt dokumenterad i rapportform.

• Kraftigt minskat skolstök tack vare projekt koordinerat av Göteborgs universitet

[2019-05-06] Med hjälp av ett EU-projekt som koordinerats vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, IPS, fick en F-6-skola i Alingsås hjälp att stävja den stökiga skolvardagen.

• Med fokus på språksystem

[2019-04-24] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit John Löwenadler, verksam vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som docent i ämnesdidaktik med inriktning mot språk.

• Med fokus på pedagogisk segregation

[2019-04-23] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Åse Hansson, verksam vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som docent i ämnesdidaktik.