Aktuellt

Här finner du de senaste nyheterna om vår institution och om pedagogisk forskning i Sverige och internationellt.

• Så hållbarhetsmaxar du julen

[2017-12-21] Jul, jul, strålande jul. Ett par dagar med god mat, umgänge och klappar. Eller några dagar med frosseri, stress och julklappsberg som ger klimatångest? Det är dags att vi gemensamt ser till att julen blir mer hållbar, både för oss som människor och för vår gemensamma planet. Göteborgs universitet visar vägen.

• Förändrat värdesystem i kölvattnet av skolreformer

[2017-12-21] Förstelärarreformen från 2013 kan ses som ett indirekt svar på debatten om svensk skolas sjunkande resultat. En studie vid Göteborgs universitet pekar nu på ett lärarmissnöje över att reformen lett till en mer hierarkisk lärarkår. Dessutom innebär reformen att de tidigare huvudlärarna, som fick sin position legitimerad av kollegorna, ersatts av förstelärare som främst ses som skolledningens förlängda arm.

• Med fokus på betyg och utbildningsekonomi

[2017-12-21] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Alli Klapp, verksam vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som docent i pedagogik.