• Gudrun Erickson får internationell utmärkelse

[2020-05-26] Gudrun Erickson har av British Council tilldelats The International Assessment Award för sin forskargärning inom bedömning och för sitt mångåriga internationella engagemang.

• Verksamhetens villkor begränsar barns inflytande i förskolan

[2020-05-25] Barns inflytande är ett centralt mål i förskolan. Men i praktiken underordnas det konkurrerande mål i läroplanen och andra behov i verksamheten. Det visar en ny avhandling som efterlyser en fördjupad diskussion om vad barns inflytande betyder.

• Ny professor forskar om undervisning i språk

[2020-05-19] Britt-Marie Apelgren har befordrats till professor i ämnesdidaktik med inriktning mot engelska. Hon har en bakgrund som gymnasielärare, disputerade i England och har arbetat vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten sedan år 2000.