Aktuellt

Här finner du de senaste nyheterna om vår institution och om pedagogisk forskning i Sverige och internationellt.

• Göteborgs universitet och Chalmers stärker samarbetet för hållbar utveckling

[2018-02-22] Göteborgs universitet och Chalmers har undertecknat ett förnyat samverkansavtal om hållbar utveckling, som också ger den gemensamma organisationen Göteborgs miljövetenskapliga centrum ett förnyat uppdrag. Det innebär en bredare ansats som täcker alla aspekter av hållbar utveckling med ett tydligare fokus på FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling. Organisationen byter samtidigt namn till Göteborgs centrum för hållbar utveckling.

• Mer fokus på neuropsykiatriska svårigheter i Speciallärar- och Specialpedagogprogrammen

[2018-02-20] Med start från höstterminen 2018 gäller nya utbildningsplaner för både Speciallärarprogrammet och Specialpedagogprogrammet. Den stora nyheten är att neuropsykiatriska svårigheter nu finns med i de nationella examensmålen.

• Grundlärarstudenter på givande utbyte i USA

[2018-02-19] Nya perspektiv, större säkerhet i lärarrollen och tacksamhet för utbildningen i Sverige. Men också vänner för livet, lite hemlängtan och erfarenhet av att bo på ett campus. Möt grundlärarstudenterna som förra terminen valde att studera en termin i Texas, USA.