Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Premiär för examenshögtid på Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Nyhet: 2015-10-26

Under högtidliga former avhölls i oktober den första examenshögtiden vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten, något som nu blir en årlig tradition på Pedagogen.

Högtidens huvudpersoner var de som avlagt examen som filosofie kandidat, magister eller master i något av fakultetens huvudområden under 2014 eller senare eller som hade ansökt om examensbevis senast 1 augusti 2015.
Under pompa och ståt i Kjell Härnqvistsalen, med tal av dekan och studentkårsordförande, och till musik av akademiska damkören Stella Academica och till toner från studentorkestern Tongångarne överräcktes symboliska diplom till de berörda vartefter ett uppskattat mingel tog vid för de senare och anhöriga.
Den som drivit och samordnat arbetet – ihop med representanter för de fyra institutionerna, fakultetskansliet och studentkåren – för att etablera en årlig examenshögtid är Mona Arfs, prefekt vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, IPS.
– Våra lärarstudenter har ju en examenstradition sedan tidigare, via Lärarutbildningsnämnden. Idén väcktes i prefektrådet om att det borde etableras ett gemensamt arrangemang för fakultetens övriga studenter, säger Mona Arfs som, innan hon kom till IPS 2012, under fyra år bland annat var samordnare för motsvarande högtid vid Humanistiska fakulteten.

LADOK-utdrag räcker inte

Många studenter som slutfört sina respektive utbildningar känner inte till att ett LADOK-utdrag i sig inte visar att de tagit examen. Av de cirka 360 studenter som nu fick inbjudan nappade ett 30-tal denna första gång.
– Hela det övergripande syftet med högtiden är att synliggöra betydelsen av att verkligen ta ut examen, säger Mona Arfs som understryker att övriga bland de cirka 360 är välkomna vid någon av de senare, årliga, examenshögtiderna.

Läs mer om examensbevis vid Göteborgs universitet


Foto: Laila Östlund

AV:

Artikeln publicerades först på: uf.gu.se

Nyheter

  • Så hållbarhetsmaxar du julen

    [2017-12-21] Jul, jul, strålande jul. Ett par dagar med god mat, umgänge och klappar. Eller några dagar med frosseri, stress och julklappsberg som ger klimatångest? Det är dags att vi gemensamt ser till att julen blir mer hållbar, både för oss som människor och för vår gemensamma planet. Göteborgs universitet visar vägen.

  • Förändrat värdesystem i kölvattnet av skolreformer

    [2017-12-21] Förstelärarreformen från 2013 kan ses som ett indirekt svar på debatten om svensk skolas sjunkande resultat. En studie vid Göteborgs universitet pekar nu på ett lärarmissnöje över att reformen lett till en mer hierarkisk lärarkår. Dessutom innebär reformen att de tidigare huvudlärarna, som fick sin position legitimerad av kollegorna, ersatts av förstelärare som främst ses som skolledningens förlängda arm.

  • Med fokus på betyg och utbildningsekonomi

    [2017-12-21] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Alli Klapp, verksam vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som docent i pedagogik.

Fler nyheter

Snabbval IPS

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2011-03-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?