Aktuellt

Här finner du de senaste nyheterna om vår institution och om pedagogisk forskning i Sverige och internationellt.

• Bristande återkoppling för gymnasister på yrkesprogram

[2018-10-18] Var tredje ungdom i åldern 16-20 år studerar på något av de tolv nationella yrkesprogram inom gymnasieskolan som leder till en yrkesexamen. I formandet av yrkesidentiteten är återkopplingen både från lärare och från personer de möter under den arbetsplatsförlagda utbildningen mycket viktig. Men där brister det, visar en avhandling från Göteborgs universitet.

• Rättvisa genom utbildning

[2018-10-08] Nordic Centre of Excellence driver bland annat JustEd - Justice trough Education - ett fem år gammalt tvärvetenskapligt, gränsöverskridande forskningsnätverk med 14 partners, däribland Göteborgs universitet. Centret startade sin verksamhet som en del av NordForsk-programmet Education of tomorrow.

• Stor brist på utbildade specialpedagoger och speciallärare

[2018-10-08] Fyra frågor till Malin Eliasson, specialpedagog och studievägledare för Speciallärarprogrammet och Specialpedagogprogrammet vid Göteborgs universitet.