Aktuellt

Här finner du de senaste nyheterna om vår institution och om pedagogisk forskning i Sverige och internationellt.

• Fira din examen!

[2018-06-27] Institutionen för pedagogik och specialpedagogik inbjuder dig till årets Examenshögtid fredagen den 12 oktober 2018 kl.15-18 i Kjell Härnqvistsalen.

• Lärande och bildning i fokus i ny bok

[2018-06-08] I den nyutkomna antologin "Lärande och bildning. Hundra år i Göteborg" medverkar bland andra ett antal både tidigare och nuvarande anställda vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Den hundraåriga historia de är med och tecknar visar bland annat hur synen på bildning förändrats, där ett motsatsförhållande skapats mellan humaniora/samhällsvetenskap och naturvetenskap liksom mellan teoretisk och praktisk kunskap.

• Anna-Carin Jonsson ny prefekt vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik

[2018-06-07] Docent Anna-Carin Jonsson har utsetts till ny prefekt vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, IPS, med start 1 juli och sex år framåt.