Aktuellt

Här finner du de senaste nyheterna om vår institution och om pedagogisk forskning i Sverige och internationellt.

• Nya professorer installerade

[2019-05-14] Årets professorsinstallation avhölls 10 maj. Under högtidliga former på Göteborgs konserthus installerades universitetets nya professorer, bland dem fyra professorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

• Motstridiga styrprinciper påverkar lärararbetet

[2019-05-09] Diskussionen om vad lärare gör och inte gör missar ofta betydelsen av förutsättningarna för lärares arbete. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet.

• Nationell konferens med fokus på lärarprofession dokumenterad

[2019-05-07] Göteborgs universitet stod som värd för den tredje nationella konferensen i pedagogiskt arbete, en konferens som nu finns digitalt dokumenterad i rapportform.