Aktuellt

Här finner du de senaste nyheterna om vår institution och om pedagogisk forskning i Sverige och internationellt.

• Om goda elevrelationer i TV

[2019-09-18] Ann-Louise Ljungblad, universitetslektor vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik intervjuas i kväll, onsdag, i TV om hur man skapar goda relationer med sin elever.

• Ny bok om förortsmobilisering

[2019-09-18] Hallå där Johan Söderman, professor i barn- och ungdomsvetenskap vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, som bland annat ihop med kollegan Ove Sernhede är författare till den nyutkomna boken "När betongen rätar sin rygg. Ortenrörelsen och folkbildningens renässans" som diskuteras på ett seminarium på Pedagogen torsdag 26 september.

• Ny bok om att utveckla utbildningspraktiken

[2019-08-22] Hallå där Karin Rönnerman, professor i pedagogik vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik och som ihop med kollegorna Ingrid Henning Loeb och Lill Langelotz är redaktör för den nyutkomna boken "Att utveckla utbildningspraktiker".