Aktuellt

Här finner du de senaste nyheterna om vår institution och om pedagogisk forskning i Sverige och internationellt.

Nyheter

• Utbildningsvetenskapliga forskningsfronten visade upp sig på Göteborgs universitet

[2019-12-11] I början av december var Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet värd för Resultatdialog 2019, Vetenskapsrådets årliga konferens inom utbildningsvetenskap. - En möjlighet till utbyte och möten mellan forskare, säger professor Karin Rönnerman, som koordinerade konferensen på Pedagogen.

• Belyser fenomenologins användbarhet

[2019-12-09] Fem frågor till Inger Berndtsson, docent vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som ihop med kollegorna Annika Lilja och Ilona Rinne är redaktör för den nyutkomna antologin "Fenomenologiska sammanflätningar".

• Fortsatt positiv PISA-trend för svenska elever

[2019-12-03] Idag, 3 december, kom ett glädjande besked för den svenska skolan när resultaten från den senaste PISA-undersökningen presenterades av Skolverket. Svenska elever presterar bättre i såväl matematik som i läsförståelse och naturvetenskap jämfört med den senaste mätningen, från 2015.