Aktuellt

Här finner du de senaste nyheterna om vår institution och om pedagogisk forskning i Sverige och internationellt.

• Undersöker likvärdighet och kvalitet i skolan

[2019-01-15] Tre frågor till Kajsa Yang Hansen, ny professor i pedagogik vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik.

• Seminarieserie vill samla forskare från hela universitet

[2019-01-10] Alla forskare skriver. Vid sidan av seminarier och konferenser har den akademiska publikationen alltid varit ett självklart sätt att delta i det akademiska samtalet och sprida ny kunskap. Nu ska en ny seminarieserie samla forskare från hela universitetet för att diskutera och undersöka publikationsformer, meriteringssystem, nya publiceringskanaler och mycket mer.

• Bedömningen av muntlig kommunikation i engelska kan vidareutvecklas

[2018-12-03] De nationella proven ska vara ett stöd för lärare att göra likvärdiga bedömningar och bidra till rättvisa betyg. En avhandling vid Göteborgs universitet pekar på styrkor men också på möjliga förbättringar vad gäller samstämmighet och genomförande i bedömningen av elevers muntliga kommunikation i engelska.