Aktuellt

Här finner du de senaste nyheterna om vår institution och om pedagogisk forskning i Sverige och internationellt.

• Personer med funktionsnedsättning nämns men syns inte i läroböcker

[2017-11-29] Läroböcker är viktiga för en inkluderande utbildning. Ändå är personer med funktionsnedsättning mestadels osynliggjorda i läroböcker. Det visar forskning vid Göteborgs universitet.

• Vuxenutbildning i förändring

[2017-11-08] Vuxenutbildningen har länge setts som en andra chans till utbildning och arbete. Sedan millennieskiftet har den dock förändrats. Idag handlar det om snäv matchning mot arbetsmarknaden för återinträde i arbetsliv efter arbetslöshet och sjukskrivning, eller vid ungdomars inträde på arbetsmarknaden och vid integration av nyanlända.

• Intelligens viktigare än social kompetens för elevers chanser att lyckas i framtiden

[2017-11-02] Skolbarns intelligens väger tyngre än deras socioemotionella förmågor för hur de presterar i skolan och för hur stor risk de senare i livet löper för att bli arbetslösa. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet.