Aktuellt

Här finner du de senaste nyheterna om vår institution och om pedagogisk forskning i Sverige och internationellt.

• Ulrika Wolff får årets Ingvar Lundbergpris

[2019-03-18] Ulrika Wolff, professor vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, får priset för sin mångsidiga forskning kring läs- och skrivutveckling hos barn med läs- och skrivsvårigheter.

• Flera plus med tvåspråkig undervisning

[2019-02-25] Bättre kunskaper i engelska, lika bra kunskaper i svenska och i bästa fall bättre förståelse av själva ämnesinnehållet. Det är några av slutsatserna i ett forskningsprojekt om effekterna av tvåspråkig undervisning. Göteborgs universitet har lett projektet och nu presenteras resultaten i en bok.

• Tufft för en ensam lärare att bedöma muntliga prov

[2019-02-11] Lärarna gillar det muntliga nationella provet i engelska. Men samstämmigheten i bedömningen brister. Det visar Linda Borgers avhandling.