Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Pedagogik, kandidatprogram

Kandidatprogrammet i pedagogik är en utbildning för dig som är intresserad av pedagogik och frågor som rör kommunikation, utveckling och ledarskap. Antagning sker höstterminer och ansökningsperioden är 15 mars - 15 april. Utbildningen ges helfart på dagtid. Anmäl dig via Antagning.se (se nedan)

Utbildningsplan

Årsberättelse

 

Studentrapport över vad 13 av de 20 studenter som examinerades från kandidatprogrammet i pedagogik (PED) våren 2015 arbetar med ett år senare.

Uppföljning av Pedagoger utexaminerade från Göteborgs Universitet 2015


 

 

Pedagogik, kandidatprogram, 180 hp

Programmet riktar sig till dig som är intresserad av och vill arbeta med frågor som rör pedagogik, pedagogisk utveckling, kommunikation och ledarskap. Pedagogik är ett brett kunskapsområde med fokus på frågor som är grundläggande för det växande kunskapssamhället. Det gäller lärande, utveckling, uppfostran och socialisering såväl genom sociala medier och andra tekniker som genom familj, utbildning, arbete och föreningsliv.

Arbetsområden

Behovet av pedagogisk kompetens och expertis ökar i samhället. Frågor om hur kunskap och kompetens skapas, utvecklas, används och organiseras är betydelsefulla för arbetslivet i både privat och offentlig sektor.

Innehåll

I programmet får du möta centrala pedagogiska teorier och aktuell forskning. Du får utveckla färdigheter som behövs i arbetslivet. Innehållet kretsar kring utbildning och kompetensutveckling knutet till individers livslånga lärande, betydelsen av olika utbildningsinitiativ för demokrati, samhällsutveckling och politiska strävanden på nationell och internationell nivå, liksom hur utbildning är relaterad till makt och social differentiering. I projektform får du också lära dig hur man planerar, genomför och utvärderar pedagogiska verksamheter. Du ges även möjlighet att delta i internationellt studentutbyte eller att bredda dina kunskaper på annat sätt.

Vidare studier

Programmet förbereder för vidare studier på avancerad nivå, till exempel på ett masterprogram inom Utbildningsledarskap,  Barn- och ungdomsvetenskap, Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning eller något av våra internationella masterprogram i Educational Research eller Information Technology and Learning. Därefter kan du studera vidare på forskarnivå.

Examen

Filosofie kandidatexamen med huvudområdet pedagogik.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval:

Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Pedagogik, kandidatprogram, 180 hp
Start Studietakt Anmälan
HT17 Dag, 100 % Stängd

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-19770
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2017-04-18
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: https://www.antagning.se/
ORT: Göteborg


Snabbval IPS

För mer information, kontakta:

Studievägledare

Helen Ziser
e-post:
stvl.pedagogik@ped.gu.se

Studieadministratör

Patricia Perla
031-786 2280
e-post: studadm.pedagogik@ped.gu.se

 

Ladda ner broschyr:

Ladda ner broschyr

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 00 00 (vxl)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Ulrica Lilja|Sidan uppdaterades: 2017-03-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?