Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fakulteten i media

Mediebevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet skildras i medier.

Fakulteten i media

Likvärdig skola handlar om organisation - oavsett elevers bakgrund

[2017-04-25] Välkommen till ett frukostseminarium tisdagen den 9 maj om betydelsen av hur en skola arbetar för att eleverna ska nå goda resultat.

[Svenskt Näringsliv]

Växande barngrupper skapar ilska

[2017-04-25] Samtliga stadsdelar i Göteborg har problem med för stora barngrupper inom förskolan. Orsaken är brist på personal och lokaler. Störst är barngrupperna i Västra Hisingen.

[Göteborgs-Posten]

Synen på elever avgör skolans värde

[2017-04-23] Frågan vad som skiljer en bra skola från en utreds i en ny studie som kommer ut i dagarna. Tre forskare från Göteborgs universitet undersöker ett antal skolor.

[Sveriges Radio]

"Jag behövde bena ut vad som hänt"

[2017-04-21] Lina Brustad i Träslövsläge blev änka när hon var 32 år. Hennes make Joakim dog i cancer. Nu har hon skrivit om deras kärlek, sorgen och om att gå vidare.

[Hallands Nyheter]

Skolvalet med vänstern - bussning eller lottning

[2017-04-20] Skolkommissionen kommer med många goda tankar men förslagen undermineras av att kommissionen inte gör upp med det flumparadigm som under så många år sänkt svensk skola, skriver Hans Bergström.

[di.se]

Förslaget: Staten ska ta ett större ansvar för skolan

[2017-04-20] Skolkommissionen vill se ett ökat statligt inflytande över skolan, bland annat i form av en regional statlig myndighet och statliga pengar fördelade efter ett socioekonomiskt index.

[SVT Nyheter Västmanlands]

Maten som får toppidrottarna att prestera

[2017-04-20] Hur äter elitidrottare? Och vad kan motionärerna lära sig av proffsen? Hör om den vetenskapligt framtagna kosten bakom idrottsresultaten. Ända sedan antiken har idrottare testat olika mer eller mindre effektiva dieter.

[Sveriges Radio P1]

Skolkommissionen: Ge mer till skolor med utmaningar

[2017-04-19] Resursfördelningen i skolan är inte tillräckligt behovsstyrd. Det skriver Jan-Eric Gustafsson, ordförande för Skolkommissionen, på DN Debatt. Kommissionen presenterar sitt slutbetänkande på torsdagen.

[Omni]

DN Debatt. Staten bör ge mer stöd till skolor med behov

[2017-04-19] Resursfördelningen i skolan är inte tillräckligt behovsstyrd. Ett av de förslag vi presenterar i dag är en statlig delfinansiering till undervisning och elevhälsa som fördelas med hänsyn till elevernas socioekonomiska bakgrund.

[Dagens Nyheter]

Ska privatskolor för fattiga finansieras av biståndsmedel?

[2017-04-19] Ny forskning visar att en av de största globala aktörerna inom utbildningsbistånd, GPE, aktivt undviker politiskt känsliga frågor - som frågan om privatisering av utbildningssystemen.

[OmVärlden]

Snabbval IPS

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 00 00 (vxl)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2014-11-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?