Fakulteten i media

Mediebevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet skildras i medier.

Fakulteten i media

Forskning: Stora barngrupper försvårar likvärdig utbildning på fritidshem

[2017-10-13] Stora barngrupper och ökad boendesegration gör det svårare för fritidshem att ge en likvärdig utbildning. Den slutsatsen dras i en ny avhandling där fritidshem har följts under lång tid. Catarina Andishmand, forskare Göteborgs universitet.

[Lärarnas Tidning]

Supernannyn: Barn behöver ta det lugnt

[2017-10-12] - Barn behöver ha tråkigt ibland. Man behöver inte fylla all tid med massor av aktiviteter. Det säger Supernannyn Anna-Karin Wyndhamn. Anna-Karin Wyndhamn är till vardags doktor i pedagogiskt arbete vid Göteborgs universitet.

[Sveriges Radio Göteborg]

Han ska göra hockeyspelare bättre med hjälp av forskning

[2017-10-11] Erik Lignell är säker, forskning ska göra ishockeyspelare bättre. Han är Sveriges och Nordens första doktorand i matchanalys i ishockey, nu ska Erik Lignell göra ishockeyspelare bättre med hjälp av forskning.

[Ny teknik]

Käk utan kräk

[2017-10-04] Oavsett om du har som rutin att styra upp storkok av matlådor på söndagar, eller om du är van vid att inta din lunch universitetsmatsalen, kan det kännas klurigt att veta hur du ska göra med lunchen när du börjar på universitetet.

[Spionen]

Så kan skolorna bli framgångsrika

[2017-10-03] Litteratur Stabilitet i ledarskapet, tydliga mål och höga förväntningar på eleverna. Peter Fowelin hittar nycklar till en lyckad skolutveckling i några nyutkomna böcker.

[Chef & Ledarskap]

Nytt projekt med fokus på skadeförebyggande

[2017-09-27] Skador är ett stort problem inom svensk ungdomsidrott. Nu drar forskare vid Göteborgs Universitet igång ett tvärvetenskapligt projekt med målet att ta fram evidensbaserade skadeförebyggande strategier.

[Idrottsforskning]

När föräldrarna tar makten

[2017-09-22] Föräldrar Flera studier tyder på att föräldrarna allt mer påverkar skolan och lärarnas undervisning. Forskare varnar nu för att det leder till minskad likvärdighet och ökad press på lärarna.

[Pedagogiska Magasinet]

Sveriges supernanny är - en disputerad lärare

[2017-09-15] Barnuppfostran Hallå där! Anna-Karin Wyndhamn, gymnasielärare i grunden och nu doktor i pedagogiskt arbete vid Göteborgs universitet, som är programledare för TV 3:s nya program Supernanny Sverige. Anna Karin Wyndhamn.

[Lärarnas Tidning]

5 myter kring viktnedgång och vad som faktiskt fungerar

[2017-09-15] Morgonträning och totalt kolhydratsstopp eller en fettrik kost och promenader. Men alla som någon gång kämpat mot kilon vet att det sällan finns en enkel succémetod. Här är fem myter om viktnedgång!

[Allas]

Kraftig kritik mot ny adhd-studie

[2017-09-14] Det finns en övertro på neuropsykiatriska diagnoser som förklaringsmodell till elevers utåtagerande beteende. Den slutsatsen presenterar ett antal forskare vid Göteborgs universitet i en ny studie. Men studien får svidande kritik från flera håll.

[ETC]

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2014-11-13