Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny bok ger stöd för utveckling av undervisning

  [2017-10-03] Hallå där Anette Olin, docent vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik och en av redaktörerna för den nyutkomna boken "Undersöka och utveckla undervisning" som ger många exempel på hur beprövad erfarenhet och utbildningsvetenskaplig forskning kan användas som stöd för utveckling av såväl undervisning som didaktisk kunskap.

 • En timme på Pedagogen startar

  [2017-09-27] Faderskap i omvandling, betydelsen av PISA-undersökningarna, de ensamkommande barnens skolgång i Sverige samt en vuxenutbildning i förändring. Det är i korthet vad En timme på Pedagogen bjuder på under höstens lunchföreläsningar som är ett samarrangemang mellan Göteborgs universitet och Folkuniversitetet.

 • Förlängt stöd för underhåll av databas vid Göteborgs universitet

  [2017-09-25] Vetenskapsrådet har tagit beslut om att stödja svenska forskningsinfrastrukturer med cirka fyra miljarder kronor. Forskningsdatabasen UGU är en av databaserna som nu får fortsätta som en del av den nationella forskningsinfrastrukturen minst åtta år ytterligare.

 • Manliga bönder och kvinnliga lärare flyttar hem efter högskolestudier

  [2017-09-14] Efter högskolestudier är det främst män som studerat skogs- och lantbruk samt kvinnor som utbildat sig till lärare som återvänder till de mindre tätbefolkade regioner på landsbygden som de kommer ifrån. Det framgår av en avhandling vid Göteborgs universitet.

 • Vill du arbeta med högskoleprovet den 21 oktober?

  [2017-08-24] Sektionen för antagning söker provledare.

 • Nationell konferens med fokus på skolvardagen

  [2017-08-11] Göteborgs universitet står 14-15 augusti som värd när den tredje nationella konferensen i pedagogiskt arbete hålls vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

 • Sommarskola för nyanlända - Pedagogen först ut

  [2017-06-13] Utbildningsvetenskapliga fakulteten var först ut att ta emot sommarskolan för nyanlända som pågår hela veckan.

 • Delta i West Pride 2017

  [2017-06-07] Göteborgs universitet är partner till West Pride och ställer sig stolt bakom festivalens värdegrund om alla människors lika värde.

 • Diskussion om Skolkommissionens överväganden och förslag

  [2017-05-29] Det blev en välbesökt föreläsning med efterföljande diskussion på Pedagogen i slutet av maj när Skolkommissionens slutbetänkande presenterades av kommissionens ordförande tillika pedagogikprofessorn Jan-Eric Gustafsson.

 • Sätter fokus på skolutveckling på vetenskaplig grund

  [2017-05-04] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Anette Olin, verksam vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, som docent i pedagogik.

Fler nyheter

Snabbval IPS

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 00 00 (vxl)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2015-12-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?