• Läxhjälpen får ungdomar att växa

[2017-04-26] Klockan är 17:00 en vanlig torsdagseftermiddag. Några klassrum i Pedagogen håller just på att fyllas med pratglada högstadieungdomar som kommit hit från Biskopsgården. Men det är inte någon spännande fritidsaktivitet som väntar. Istället handlar det om Läxhjälpen, ett projekt där volontärer hjälper ungdomar med matte, svenska och engelska.

• "Staten bör ge mer stöd till skolor med behov"

[2017-04-20] Resursfördelningen i skolan är inte tillräckligt behovsstyrd. Ett av de förslag Skolkommissionen presenterar i dag, torsdag, är en statlig delfinansiering till undervisning och elevhälsa som fördelas med hänsyn till elevernas socioekonomiska bakgrund. - På sikt bör den statliga resursstyrningen stärkas ytterligare, skriver Jan-Eric Gustafsson, Skolkommissionens ordförande och professor i pedagogik vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik på DN Debatt.

• Om att bygga broar på internationell lärarkonferens

[2017-04-18] Göteborgs universitet är värd när 200 lärarutbildare från 22 länder samlas under temat "Bygga broar" 20-22 april. Temat anknyter till en situation där många av medlemsländernas skolsystem har tagit emot en stor mängd nyanlända skolelever.

• March for Science arrangeras för den fria vetenskapen

[2017-04-10] En manifestation för att visa på betydelsen av att stödja, värdesätta och investera i den fria vetenskapen.

• Information till studenter och anställda som befann sig i Stockholm den 7 april

[2017-04-07] Ett antal studenter och anställda vid Göteborgs universitet befann sig i Stockholm under fredagens misstänkta terrordåd. För de som behöver hjälp att hantera det de upplevt finns hjälp att få.

• Seminariedag 8 mars - Internationella kvinnodagen

[2017-03-07] Hur spelar genus roll i migrationsprocesser? Vad är utmaningen när det gäller invandrarkvinnor och svensk arbetsmarknad?

• Monica Johansson ny prodekan vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten

[2016-12-21] Rektor har utsett Monica Johansson, universitetslektor vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, till ny prodekan vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten efter genomfört rådgivande val vid fakulteten.

• Studievecka gav ökad insikt om inkluderingens betydelse

[2016-12-08] Elva blivande specialpedagoger och speciallärare deltog under en intensiv International Study Week i tyska Siegen i november. Det blev en vecka som vidgade insikten om betydelsen av inkludering och människors lika värde och också en insikt om att svenskt elevhälsoarbete står sig väl i en internationell jämförelse.

• Registrera 2016 års publikationer i GUP - inför årsredovisning

[2016-12-08] Göteborgs universitets forskning presenteras och redovisas i universitetets årsredovisning. Genom att ta fram statistik ur publikationsdatabasen GUP (Göteborgs universitets publikationer) får vi svar på hur mycket som publiceras och vilken spridning det får. För en så fullständig bild av universitetets forskning som möjligt är det viktigt att publikationer utgivna under 2016 registreras senast söndag 8 januari 2017.

• "PISA visar inte hela bilden"

[2016-12-06] Debatten om den svenska skolan håller andan inför resultaten från internationella jämförelser av elevernas kunskaper. Idag, tisdag, kl 11, presenterar Skolverket resultaten från den senaste PISA-undersökningen, PISA2015. I en debattartikel i dagens Göteborgs-Posten skriver bland andra Sverker Lindblad, pedagogikprofessor vid Göteborgs universitet, om det problematiska med att omtala PISA-resultat som stabila fakta om skolans kvalitet.