Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Premiär för examenshögtid på Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Nyhet: 2015-10-26

Under högtidliga former avhölls i oktober den första examenshögtiden vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten, något som nu blir en årlig tradition på Pedagogen.

Högtidens huvudpersoner var de som avlagt examen som filosofie kandidat, magister eller master i något av fakultetens huvudområden under 2014 eller senare eller som hade ansökt om examensbevis senast 1 augusti 2015.
Under pompa och ståt i Kjell Härnqvistsalen, med tal av dekan och studentkårsordförande, och till musik av akademiska damkören Stella Academica och till toner från studentorkestern Tongångarne överräcktes symboliska diplom till de berörda vartefter ett uppskattat mingel tog vid för de senare och anhöriga.
Den som drivit och samordnat arbetet – ihop med representanter för de fyra institutionerna, fakultetskansliet och studentkåren – för att etablera en årlig examenshögtid är Mona Arfs, prefekt vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, IPS.
– Våra lärarstudenter har ju en examenstradition sedan tidigare, via Lärarutbildningsnämnden. Idén väcktes i prefektrådet om att det borde etableras ett gemensamt arrangemang för fakultetens övriga studenter, säger Mona Arfs som, innan hon kom till IPS 2012, under fyra år bland annat var samordnare för motsvarande högtid vid Humanistiska fakulteten.

LADOK-utdrag räcker inte

Många studenter som slutfört sina respektive utbildningar känner inte till att ett LADOK-utdrag i sig inte visar att de tagit examen. Av de cirka 360 studenter som nu fick inbjudan nappade ett 30-tal denna första gång.
– Hela det övergripande syftet med högtiden är att synliggöra betydelsen av att verkligen ta ut examen, säger Mona Arfs som understryker att övriga bland de cirka 360 är välkomna vid någon av de senare, årliga, examenshögtiderna.

Läs mer om examensbevis vid Göteborgs universitet


Foto: Laila Östlund

AV:

Artikeln publicerades först på: uf.gu.se

Nyheter

  • Vuxenutbildning i förändring

    [2017-11-08] Vuxenutbildningen har länge setts som en andra chans till utbildning och arbete. Sedan millennieskiftet har den dock förändrats. Idag handlar det om snäv matchning mot arbetsmarknaden för återinträde i arbetsliv efter arbetslöshet och sjukskrivning, eller vid ungdomars inträde på arbetsmarknaden och vid integration av nyanlända.

  • Intelligens viktigare än social kompetens för elevers chanser att lyckas i framtiden

    [2017-11-02] Skolbarns intelligens väger tyngre än deras socioemotionella förmågor för hur de presterar i skolan och för hur stor risk de senare i livet löper för att bli arbetslösa. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet.

  • 34 miljoner från Vetenskapsrådet till utbildningsvetenskap

    [2017-11-01] Två forskarskolor och två forskningsprojekt vid Göteborgs universitet har tilldelats drygt 34 miljoner kronor i Vetenskapsrådets utlysning inom utbildningsvetenskap.

Fler nyheter

Snabbval IPS

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Fax:
031-786 2070

Sidansvarig: Torsten Arpi|Sidan uppdaterades: 2011-03-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?